• Πολιτική

    Τσατάνη στο Ειδικό Δικαστήριο: Ο Παπαγγελόπουλος είχε εμπάθεια εις βάρος μου

    • NewsRoom

    Η Γεωργία Τσατάνη


    Με την δεύτερη ημέρα της κατάθεσης  της εισαγγελέα Γεωργίας Τσατάνη συνεχίστηκε η ακροαματική διαδικασία στο Ειδικό Δικαστήριο.

    Κατά την 15η ημέρα της δίκης στο Ειδικό Δικαστήριο που δικάζεται ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής Ελένη Τουλουπάκη, η κυρία Τσατάνη δέχθηκε πληθώρα ερωτήσεων, από την πρόεδρο του Ειδικού Δικαστηρίου Βασιλική Ηλιοπούλου, την Εισαγγελέα της έδρας Όλγα Σμυρλή και τα υπόλοιπα μέλη του, αλλά και από έναν από τους τρεις συνηγόρους υπεράσπισης του κ. Παπαγγελόπουλου.

    Σε ερώτηση της εισαγγελέως Όλγας Σμυρλή σχετικά με το εάν τελικά η ίδια η μάρτυρας είχε την ευθύνη των πράξεων της ως προς τους χειρισμούς της στην υπόθεση Βγενοπούλου, η κα. Τσατάνη διαμαρτυρήθηκε λέγοντας ότι είχε την πεποίθηση πως οι πράξεις της ήταν νόμιμες, ενώ επανέλαβε ότι ο κατηγορούμενος πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης επιχείρησε να παρέμβει στο έργο της.

    ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αν δεν πηγαίνατε εσείς να τον συναντήσετε θα παρενέβαινε;

    ΜΑΡΤΥΡΑΣ:
     Είχε από πριν την άποψη ότι την κατείχα παράνομα. Την είχε εκφράσει δημοσίως σε δηλώσεις του και στην κα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

    ΠΡΟΕΔΡΟΣ:
     Ήθελε να σας υποχρεώσει απλά και μόνο να την επιστρέψετε ή και την αποκατάσταση και μιας νομιμότητας, πιστεύοντας ότι έχει συμβεί κάτι μη νόμιμο;

    ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Κατά την άποψή μου, ήθελε να με εξωθήσει να επιστρέψω τη δικογραφία για να πάει στο τμήμα εκείνο που θα προχωρούσε στην άσκηση ποινικής δίωξης

    «Είχα την πεποίθηση ότι λειτουργούσα νομίμως, γιατί να την επιστρέψω; Αν είχα συγκεκριμένη παραγγελία από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ή από τον επόπτη μου να την επιστρέψω μόνο τότε θα το έκανα. Ο κ. Αναπληρωτής δεν είχε κατά το Σύνταγμα την επιτακτική αρμοδιότητα να μου ζητήσει να επιστρέψω τη δικογραφία. Όφειλε να μην παρέμβει», ανέφερε.

    Η κα Τσατάνη εκτίμησε πως «ο κατηγορούμενος είχε εμπάθεια» σε βάρος της, η οποία είχε ξεκινήσει από την υπόθεση του Βατοπεδίου και τη υπόθεση του Αγγέλου για τον οποίο θεωρούσε ότι «του φέρθηκα σκληρά και του επέβαλα μεγάλη εγγύηση».

    Απαντώντας στο γιατί θέλησε να μιλήσει στον κ. Παπαγγελόπουλο και επιδίωξε συνάντηση μαζί του, υποστήριξε ότι το έκανε επειδή δεχόταν πιέσεις και ήθελε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.

    Μάρτυρας: Ήθελα να τον συναντήσω για τις πιέσεις σε βάρος, για το υπηρεσιακό θέμα που είχε δημιουργηθεί.

    Πρόεδρος: Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου του είχε διευκρινίσει τι είχε γίνει;

    Μάρτυρας: Εννοείται.

    Πρόεδρος: ‘Αρα τι παραπάνω θα του λέγατε;

    Μάρτυρας: Εγώ ήμουν η διαπομπευμένη δημόσια!

    Εισαγγελέας: Δεν ήταν υπηρεσιακή συνάντηση όπως λέτε…

    Μάρτυρας: Καλά, καλά όπως το αντιλαμβάνεστε.

    «Το θέμα αφορούσε το υπηρεσιακό μου καθήκον… Εγώ ενήργησα σύννομα, χωρίς να θέλω να ωφελήσω ή να βλάψω κανέναν. Βρήκα το θάρρος και το λέω ευθαρσώς ότι πήγα να τον συναντήσω για το υπηρεσιακό θέμα σε βάρος μου και τις μομφές σε βάρος μου που είχε αφήσει ο κ. αναπληρωτής. Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου ότι έχω πράξει το καθήκον μου. Ήθελα να διαφυλάξω το κύρος μου, ήθελε να με οδηγήσει σε χειρισμούς που εγώ δεν ενέκρινα, να επιστρέψω πίσω τη δικογραφία… Δεν πήγα για να διορίσω τα παιδιά μου ή να καταξιωθώ…» ανέφερε μεταξύ άλλων.

    Η κα Τσατάνη θα συνεχίσει την κατάθεσή της την Τρίτη.

    Διαβάστε επίσης

    Ιράν: Διαδηλώσεις για την «Ματωμένη Παρασκευή»

    Η Ουκρανία χτίζει τείχος στα σύνορα με την Λευκορωσία

    Σκέρτσος: «Στον πολιτικό βούρκο απαντάμε με θετικό έργο»



    ΣΧΟΛΙΑ