• Πολιτική

    Τραγωδία στο Μάτι: Ενδεχόμενο εξεταστικής επιτροπής προαναγγέλλει ο Βούτσης

    • NewsRoom


    Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε συνομιλία που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες έκανε λόγο για πυκνό νομοθετικό έργο από εδώ και στο εξής ενώ αναφέρθηκε και σε σύσταση προανακριτικών-εξεταστικών επιτροπών.

    Στο ερώτημα για το αν με το τέλος της Συνταγματικής Αναθεώρησης το κοινοβούλιο θα εισέλθει σε χαμηλότερες ταχύτητες είπε: «Έχουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις. Το θέμα αυτό όμως δεν θα προκαλέσει εντάσεις» και συνέχισε: «Δεν ξέρω αν θα έρθουν εξεταστικές επιτροπές γι αυτά που έχουν μείνει ως υπόλοιπα. Είμαστε υποχρεωμένοι για τον Παπαντωνίου και μια τυπική για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ενδεχομένως και κάποιες ενοποιημένες για το Μάτι».

    Όταν δε, δημοσιογράφος παρατήρησε ότι οι υποθέσεις τουλάχιστον για τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου και το ΚΕΕΛΠΝΟ απαιτούν προανακριτική και όχι εξεταστική επιτροπή ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε: «Έχετε δίκιο δεν τα έχω μάθει ακόμα».

    Να σημειωθεί ότι για το Μάτι δεν έχει υποβληθεί μέχρι σήμερα αίτημα για τη σύσταση εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπής από κανένα κόμμα της Βουλής. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει δηλώσει ότι εάν καταθέσει σχετική πρόταση η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα την στηρίξει.

    Υπενθυμίζεται επίσης, ότι πριν από λίγες ημέρες η Επιτροπή Ειδικών Εμπειρογνωμόνων παρέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής την έκθεσή της στην οποία αναλύονται τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο από την τραγωδία στο Μάτι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κραυγή απόγνωσης των κατοίκων στο Μάτι: Πέντε μήνες μετά την τραγωδία, δεν έχει εκδοθεί ακόμα καμία άδεια



    ΣΧΟΛΙΑ