• Πολιτική

    Τουρκία: Ζητά από τη Γερμανία να της εκδώσει 136 άτομα

    • NewsRoom

    Τούρκος Πρόεδρος, Recep Tayyip Erdoğan – Γερμανίδα Καγκελάριος, Angela Merkel


    Η Τουρκία παρέδωσε έναν κατάλογο 136 προσώπων τους οποίους θέλει να εκδώσει τη Γερμανία, καθώς φέρονται να έχουν διασυνδέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις, έγραψε η εφημερίδα Hurriyet, επικαλούμενη σημερινές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Η εφημερίδα έγραψε ότι ο Ερντογάν είπε σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης του από το Βερολίνο: “Δεν γνωρίζω όλα τα ονόματα, αλλά είναι σημαντική λίστα. Μια λίστα 136 προσώπων στη Γερμανία”.

    Ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν διευκρίνισε ποιες οργανώσεις περιλαμβάνονται, αλλά, όπως μεταδόθηκε, επισήμανε ότι η Γερμανία θα πρέπει να είναι αποτελεσματικότερη στην αντιμετώπιση των μελών του δικτύου του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, του Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK) και της ακροαριστερής οργάνωσης DHKP-C.

    Την ίδια ώρα, δημοσίευμα του τηλεοπτικού δικτύου Deutsche Welle Turkey, με έδρα τη Γερμανία, επικαλείται αξιωματούχους της γερμανικής κυβέρνησης που λένε ότι ο Ερντογάν δεν παρέδωσε καμία λίστα.

    Μέχρι στιγμής, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα του πρακτορείου Reuters για διευκρινίσεις.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Διαψεύδονται φήμες για παραίτηση Ντιμιτρόφ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι Τούρκοι κατηγορούν τον Στ. Θεοδωράκη πως παραβίασε τα σύνορα όταν επισκέφθηκε… το Αγαθονήσι!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Προκαλεί ξανά ο Ερντογάν: Κάθε βήμα σε Αιγαίο και Κύπρο πρέπει να έχει την άδεια της Τουρκίας!



    ΣΧΟΛΙΑ