• Κοινωνία

    Γεράνεια όρη: Για τέταρτη ημέρα καίει η πυρκαγιά – «Θέμα χρόνου να τεθεί σε ύφεση» λέει η Πυροσβεστική

    Φωτογραφία: ΑΠΕ/ΜΠΕ


    Για τέταρτη ημέρα καίει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 19 Μαΐου 2021, στην περιοχή Σχίνος Λουτρακίου Κορινθίας.

    Όπως αναφέρει σε ενημέρωσή της το πρωί της Κυριακής η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά είναι σε εξέλιξη, με διάσπαρτες ενεργές καύσεις.

    O εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ πως είναι διάσπαρτες οι ενεργές καύσεις, ωστόσο σημείωσε πως «Είναι πλέον θέμα χρόνου να δοθεί και επίσημα σε ύφεση η πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη».

    Στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς, στα Γεράνεια Όρη, παραμένουν και επιχειρούν, για τέταρτο 24ωρο, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Ειδικότερα, επιχειρούν 278 πυροσβέστες με 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ειδικό μηχανοκίνητο της Πυροσβεστικής, το κινητό επιχειρησιακό κέντρο “Όλυμπος”, από αέρος συνδράμουν 15 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, από τα οποία τα 2 κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού, ενώ 1 ελικόπτερο της Πυροσβεστικής και 1 της ΕΛΑΣ είναι συντονιστικά. Αρωγή συνεχίζουν να παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    Ο συντονισμός των πυροσβεστικών δυνάμεων πραγματοποιείται από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη.

    Οι θυελλώδεις άνεμοι δυσχέραιναν τις προηγούμενες ημέρες το έργο της Πυροσβεστικής, πλέον όμως έχουν εξασθενήσει.

    Η φωτιά μέχρι στιγμής έχει κάψει πάνω από 55.000 στρέμματα δασικής έκτασης, αλλά και σπίτια και αγροικίες.

    Φωτιά στην Κορινθία: «Περάσαμε μια εφιαλτική νύχτα» (video)

    Νίκος Χαρδαλιάς: Πάνω από 40 χιλιάδες στρέμματα έγιναν στάχτη στη φωτιά στα Γεράνεια Όρη

    Έκτακτη ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά για την εξέλιξη της φωτιάς στον Σχίνο Κορινθίας

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ