• Top Stories

    Τουρκία: “Όχι” στο αίτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών για αποφυλάκιση

    • NewsRoom
    έλληνες-στρατιωτικοί


    Απορριπτική ήταν η απάντηση της Τουρκίας στο αίτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών για αποφυλάκιση, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγη ώρα. Έτσι, ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης και ο λοχίας Κούκλατζης θα παραμείνουν κρατούμενοι στην Αδριανούπολη μέχρι να γίνει η δίκη τους για παράνομη είσοδο στην Τουρκία, αφού το δικαστήριο αποφάσισε να απορρίψει την έφεση κατά της προφυλάκισης που κατέθεσαν οι δικηγόροι τους, ζητώντας την να αφεθούν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους.

    Είναι άγνωστο πότε οι δύο Έλληνες θα οδηγηθούν στο δικαστήριο. Στο μεσοδιάστημα θα παραμείνουν προφυλακισμένοι στην Τουρκία.

    Σημειώνεται πως, από νωρίς το πρωί, στον χώρο του δικαστηρίου προσήλθαν οι γονείς των δύο συλληφθέντων οι οποίοι αρνήθηκαν να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση.

    Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης κατηγορούμενοι για παράνομη είσοδο σε τουρκικό έδαφος. Ο 25χρονος υπολοχαγός του Μηχανικού Άγγελος Μητρετώδης και 29χρονος λοχίας Μηχανικού Δημήτρης Κουκλατζής, που υπηρετούν στην 3η Μηχανοκίνητη Ορεινή Ταξιαρχία «Ρίμινι», βρίσκονται προφυλακισμένοι στην Αδριανούπολη από την περασμένη Πέμπτη 1η Μαρτίου.

    Η ελληνική πλευρά -μέσω των Τούρκων δικηγόρων που διόρισε το ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη- κατέθεσε αίτημα στην τουρκική Δικαιοσύνη για να δικαστούν κανονικά οι δυο στρατιωτικοί, αλλά και να αφεθούν ελεύθεροι μέχρι να οριστικοποιηθεί η ετυμηγορία.

    Οι δυο αξιωματικοί κρατούνται στην ίδια πτέρυγα με τον πρώην ηγέτη της φιλοκουρδικής αντιπολίτευσης Σελαχατίν Ντεμιρτάς. Ο Ντεμιρτάς αντιμετωπίζει κατηγορίες που επισύρουν κάθειρξη έως και 142 ετών, καθώς κατηγορείται για διασυνδέσεις με τους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κικίλιας για Έλληνες στρατιωτικούς: Ελπίζω να έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες από την ελληνική Πολιτεία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αναβάλλεται η δίκη των Ελλήνων στρατιωτικών; Ποια τα πιθανά σενάρια



    ΣΧΟΛΙΑ