• Πολιτική

    Το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για τη δωρεάν προληπτική μαστογραφία παρουσιάζει την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης


    Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά» θα παραβρεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη το πρωί (10μμ) και θα μιλήσει στην εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά» για την παροχή δωρεάν προληπτικής μαστογραφίας στις γυναίκες 50 έως 69 ετών, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

    Ο πρωθυπουργός, πριν από επτά μήνες είχε ανακοινώσει ότι η πολιτεία θα τιμήσει τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά με ένα ειδικό πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου, που θα φέρει το όνομά της.

    «Η Πολιτεία τιμά τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά έτσι όπως θα ήθελε και εκείνη: Με ένα ειδικό πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου, που θα φέρει το όνομά της. Ξεκινάμε όπως έχουμε δεσμευθεί από τον προσυμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού, διότι αποτελεί τη συχνότερη μορφή καρκίνου που απειλεί τις γυναίκες και ταυτόχρονα αυτόν που μπορεί να θεραπευθεί, εφόσον εντοπιστεί εγκαίρως. Μέσα στο 2022 καθιερώνουμε, λοιπόν, με ένα ειδικό πρόγραμμα-πιλότο, τη δωρεάν πρόσβαση όλων των γυναικών 50-69 ετών σε προσυμπτωματικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού», είχε δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Διαβάστε επίσης:

    Έκτακτη σύσκεψη για τη βενζίνη – Στο τραπέζι το νέο fuel pass

    Fuel Pass: Επέκταση και μετά τον Ιούνιο στην επιδότηση καυσίμων – Παράθυρο για αύξηση εισοδηματικών κριτηρίων

    Κώστας Σκρέκας-Θεόδωρος Σκυλακάκης: Ανακοινώνουν κίνητρα για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας – Και μελλοντικές επιδοτήσεις μέσω πλατφόρμας



    ΣΧΟΛΙΑ