• Πολιτική

    Έκτακτη σύσκεψη για τη βενζίνη – Στο τραπέζι το νέο fuel pass

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης


    Κάθε ιστορικό ρεκόρ έχει σπάσει η τιμή της βενζίνης, που πλησιάζει απειλητικά τα 2,5 ευρώ το λίτρο, ως μέση πανελλαδική τιμή.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 5 το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί μια έκτακτη σύσκεψη για τις τιμές των καυσίμων με τη συμμετοχή του Υπουργού Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου, του Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και του Υπουργού Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκα, καθώς η μέση τιμή σήμερα βρίσκεται στα 2,367 ευρώ το λίτρο, ενώ στα νησιά η κατάσταση έχει «ξεφύγει» και πλησιάζει τα 2,839 ευρώ, όπως στη Φολέγανδρο.

    Πληροφορίες αναφέρουν πως η σημερινή σύσκεψη θα είναι προπαρασκευαστική, ώστε να εξεταστούν όλα τα σενάρια για τη νέα κυβερνητική παρέμβαση μετά το τέλος Ιουνίου, όταν και λήξει το fuel pass.

    Το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διευρυνθούν οι δικαιούχοι της κάρτας καυσίμων με την αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων, ώστε να επωφεληθούν όσοι περισσότεροι πολίτες γίνεται.

    «Με τις τιμές των καυσίμων αντιμετωπίζουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Ήδη τρέχει ένα πρόγραμμα στήριξης και προφανώς οι ανατιμήσεις καθιστούν αναγκαία την περαιτέρω παρέμβαση στο κομμάτι αυτό. Η κατεύθυνση είναι να αξιοποιήσουμε και τα τελευταία δημοσιονομικά περιθώρια που έχουμε για να σταθούμε στο πλευρό των πολιτών. Όπως και στο ρεύμα, έτσι και στα καύσιμα, ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει, θα γίνει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Πληροφορίες του mononews.gr αναφέρουν πως το νέο επίδομα για τα καύσιμα θα «κλειδώσει» μετά τις 18 Ιουνίου 2022 ώστε οι ανακοινώσεις να πραγματοποιηθούν μέσα στο τελευταίο 10ήμερο του μήνα.

    Διαβάστε επίσης:

    Fuel Pass: Επέκταση και μετά τον Ιούνιο στην επιδότηση καυσίμων – Παράθυρο για αύξηση εισοδηματικών κριτηρίων

    Κώστας Σκρέκας-Θεόδωρος Σκυλακάκης: Ανακοινώνουν κίνητρα για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας – Και μελλοντικές επιδοτήσεις μέσω πλατφόρμας

    Κώστας Σκρέκας: «Μετριάζουμε τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης για όλους τους πολίτες»



    ΣΧΟΛΙΑ