• Πολιτική

    Σε επιφυλακή η Αθήνα για το «κανόνι» της Thomas Cook – Συνάντηση Θεοχάρη με την Βρετανίδα πρεσβευτή

    • NewsRoom
    Χάρης Θεοχάρης, υπουργός Τουρισμού

    Χάρης Θεοχάρης, υπουργός Τουρισμού


    Δεν φαίνεται να υπάρχουν Έλληνες ταξιδιώτες με την Thomas Cook, που να βρίσκονται εκτός Ελλάδας και να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιστροφής στην χώρα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι οι ελληνικές Αρχές παρακολουθούν στενά και από την πρώτη στιγμή τα ζητήματα που ανέκυψαν μετά το «κανόνι» της ταξιδιωτικής εταιρείας.

    Εν τω μεταξύ, συνάντηση με την πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας είχε σήμερα ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, προκειμένου να συζητήσουν για τα ζητήματα που έχουν ανακύψει από την κατάρρευση της Thomas Cook στην Ελλάδα.

    Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η ανάγκη και υποχρέωση του επαναπατρισμού των χιλιάδων ταξιδιωτών που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα λόγω αυτού του γεγονότος αλλά και θέματα όπως το Brexit και οι διμερείς σχέσεις.

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο υπουργός Τουρισμού ανέφερε πως είχαν μια πολύ καλή και παραγωγική συζήτηση με την πολύ καλή φίλη της χώρας μας, όπως χαρακτήρισε, πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα Kate Smith. «Συζητήσαμε την επιχείρηση επαναπατρισμού, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, των Βρετανών τουριστών. Μιλήσαμε και για άλλα θέματα, όπως είναι το Brexit και οι διμερείς σχέσεις».

    «Βέβαια το βασικό θέμα της σημερινής ατζέντας ήταν η οικονομική κατάρρευση της Thomas Cook και πώς επηρεάζει τη χώρα μας αλλά και τη M. Βρετανία καθώς και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την άμεση αντιμετώπιση του θέματος», δήλωσε ο υπουργός.

    Από την πλευρά της η Kate Smith ανάφερε πως «προτεραιότητά μας είναι η επιτυχία της μεγάλης κλίμακας επιχείρησης επαναπατρισμού. Υπάρχουν από χθες 17.000 τουρίστες που προσήλθαν από τη Βρετανία και πρέπει να επιστρέψουν τις επόμενες δύο εβδομάδες από 13 διαφορετικά μέρη της Ελλάδας. Θέλω να υπογραμμίσω ότι όλα τα αεροσκάφη που εμπλέκονται σε αυτή την επιχείρηση έχουν διασφαλιστεί».

    «Η Βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας που έχει αναλάβει τη μεγάλη επιχείρηση είναι σε επικοινωνία με τα ξενοδοχεία με τα οποία η Thomas Cook συνεργαζόταν για τα πακέτα διακοπών ενημερώνοντάς τα ότι το κόστος διαμονής για τους πελάτες που επηρεάζονται από την πτώχευση έχει καλυφθεί» τόνισε η κ. Smith.



    ΣΧΟΛΙΑ