• Πολιτική

    Τηλεοπτικές άδειες: Μόνος κερδισμένος ο Καλογρίτσας!

    Βλαδίμηρος Καλογρίτσας

    Iωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας. Επιχειρηματίας


    Ποιος… επικράτησε τελικά στο Συμβούλιο της Επικρατείας; Σε μία πρώτη ανάγνωση, η απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες βγάζει κερδισμένους τους υπάρχοντες τηλεοπτικούς σταθμούς, και ειδικά αυτούς που δεν είχαν πάρει άδεια στον (άκυρο πλέον) διαγωνισμό-παρωδία του Αυγούστου, οι οποίοι είδαν χθες τον «αγώνα» τους για την επιβίωσή τους να δικαιώνεται πανηγυρικά.

    Δικαιωμένα θα πρέπει να αισθάνονται και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που από την αρχή υποστήριζαν την αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά και το ΣτΕ ήρθε να επιβεβαιώσει τις επικρίσεις τους.

    Κι όμως, ο μεγαλύτερος κερδισμένος απ’ όλους σε αυτό το μεγαλοπρεπέστατο φιάσκο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ένας… πολύ καλός φίλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και δεν είναι άλλος από τον Καλογρίτσα!

    Ναι, μην απορείτε: ο υιός Καλογρίτσας… έφυγε νωρίς από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, μετά τον ορυμαγδό αποκαλύψεων για τις αμέτρητες παρατυπίες της υποψηφιότητάς του, πριν προλάβει (ή επειδή αδυνατούσε, όπως είπε) να δώσει τα χρήματα που αντιστοιχούσαν στην πρώτη δόση του τιμήματος. Άγιο είχε ο άνθρωπος! Τώρα οι τέσσερις υπερθεματιστές που προέκυψαν από τον διαγωνισμό πρέπει να μπουν στη διαδικασία να «κυνηγήσουν» το κράτος για να πάρουν πίσω τα λεφτά που έδωσαν, ενώ ο Γ. Καλογρίτσας θα… κάθεται αναπαυτικά στην πολυθρόνα του και θα τους παρακολουθεί ατάραχος, σκεπτόμενος ίσως πως ευτυχώς γλίτωσε από όλη αυτήν την ταλαιπωρία.

    Βέβαια, μην ξεχνάμε πως και ο υιός Καλογρίτσα έχει λαμβάνειν από τη διαδικασία αυτή: για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό είχε καταβάλει το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ ως εγγύηση, την οποία έχασε όταν κηρύχθηκε έκπτωτος επειδή δεν πλήρωσε την πρώτη δόση του τιμήματος. Αυτά τα 3 εκατομμύρια ευρώ (που φυσικά τα είχε ξεγραμμένα) μπορεί τώρα να τα διεκδικήσει από εκεί που δεν το περίμενε!

    Ε, τουλάχιστον μέσα σε αυτή τη… μαυρίλα για την κυβέρνηση, με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη να σπαράζει για τα καημένα τα παιδιά που δεν θα πάνε στον παιδικό σταθμό επειδή ο αντισυνταγματικός νόμος Παππά κηρύχθηκε αντισυνταγματικός (άκουσον άκουσον), να που βγαίνει και κάτι καλό: ένα μικρό έστω μέρος των χρημάτων θα πάνε σε… δικά της παιδιά!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Λαζόπουλος: Επίθεση στο ΣτΕ. Σαπίλα στην δικαιοσύνη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεφάντωμα στο twitter με καλεσμένη την ξεγυμνωμένη κυβέρνηση

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews.gr με 5 δωροεπιταγές από τα Attica συνολικής αξίας 1000 ευρώ 



    ΣΧΟΛΙΑ