• Top Stories

    Τυχαίο; Χάθηκαν οι μετανάστες που θα μεταφέρονταν σήμερα στην Τουρκία

    • NewsRoom


    Εχθές, ξεκίνησε νωρίς το πρωί η διαδικασία επαναπροώθησης των πρώτων μεταναστών στην Τουρκία από τη Χίο και την Μυτιλήνη, βάσει της συμφωνίας που επετεύχθη μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας. Την ίδια ώρα, ωστόσο, οι ροές προς τα νησιά του Αιγαίου συνεχίζονται ακατάπαυστα.

    Πανηγυρικά -δήθεν- ξεκίνησε εχθές η πρώτη επαναπροώθηση η οποία φαίνεται ένα ακόμα φιάσκο, προσθέτοντας μάλιστα τη σημερινή κατάσταση.

    metanastes

    Εχθές δηλαδή, έφυγαν 202 ενώ ήρθαν 339 νέοι μετανάστες στα νησιά, και σήμερα ξαφνικά χάθηκαν 100 μετανάστες από το κέντρο φιλοξενίας που επρόκειτο να επαναπροωθήθούν από τη Χίο στη Τουρκία, και συγκεκριμένα στο Δικελί.

    Όσο και αν ακούγεται περίεργο, οι περίπου εκατό μετανάστες που ήταν προγραμματισμό να μεταφερθούν από την Χίο στην γειτονική Τουρκία…. εξαφανίστηκαν!

    Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, οι προγραμματισμένες επαναπροωθήσεις ακυρώθηκαν για σήμερα και αύριο.

    Να σημειωθεί βέβαια, πως η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό τους, παρά το ότι δεν θα έπρεπε να μπει σε αυτή τη διαδικασία. Και αυτό γιατί, αναρωτιέται κανείς πως είναι δυνατόν να εξαφανίζονται 100 άνθρωποι από την μία στιγμή στη άλλη, όταν μάλιστα αυτοί ήταν σε στη διαδικασία επαναπροώθησης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/h-christine-ke-i-angela-mas-lene-pleon-anikta-esis-mas-ipoklepsate/35608

     



    ΣΧΟΛΙΑ