• Πολιτική

    Τι κατέθεσε ο δικηγόρος Παπασταύρου για Παπαγγελόπουλο, Παππά και Novartis


    Για μία σκευωρία που κατασκευάσθηκε με πλαστά στοιχεία σε βάρος του, έκανε λόγο ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου στην πολύωρη κατάθεση του στην ανακρίτρια που διερευνά εάν επιχειρήθηκε από τον τότε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο να κατασκευαστούν ένοχοι για μίζες από τη Novartis.

    Σύμφωνα με το περιβάλλον του μάρτυρα, κατά την κατάθεση του προσκόμισε «νέα αποκαλυπτικά στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν τη σκευωρία».

    Ο κ. Παπασταυρου κατέθεσε στην Αρεοπαγίτη ανακρίτρια προς υποστήριξη της μήνυσης του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή. Φέρεται να υποστήριξε ότι ο ίδιος, ο Σάμπυ Μιωνής και ο Άγγελος Μεταξάς έπεσαν θύματα μιας εγκληματικής οργάνωσης, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και μέλη της 2 δημοσιογράφοι, 1 εκδότης και 1 δικηγόρος.

    Οπως φέρεται να είπε ο ίδιος «στοχοποιήθηκε για πολιτικούς λόγους, λόγω της δράσης του με τη Νέα Δημοκρατία, της σχέσης του με τον Αντώνη Σαμαρά και της φιλίας του με τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη και ο Σάμπυ Μιωνής για λόγους οικονομικής εκβίασης».

    Ο μάρτυρας φέρεται να έκανε αναφορά σε «συναντήσεις του Νίκου Παππά με τον Σάμπυ Μιωνή στην Ελλάδα, την Κύπρο, το Ισραήλ και τη Νέα Υόρκη και σε συνομιλίες στο πλαίσιο των οποίων ο πρώτος του δήλωνε απερίφραστα ότι ο Παπασταύρου θα την πληρώσει λόγω της σχέσης του με τον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία».

    Για τους τότε εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς, ο κ.Παπασταύρου φέρεται να έκανε αναφορά σε κραυγαλέα, αλλεπάλληλα και συνειδητά ατοπήματα, προσκομίζοντας, όπως λέει το περιβάλλον του, «αποδεικτικό έγγραφο που επιβεβαιώνει ότι οι συγκεκριμένοι εισαγγελείς είχαν στα χέρια τους από τις 20.5.2016 αθωωτική δικαστική συνδρομή, την οποία όμως “έθαψαν”».

    Υποστήριξε επίσης ότι «οι συγκεκριμένοι εισαγγελείς επιχείρησαν το Μάρτιο του 2018 να τον εμπλέξουν και στην υπόθεση Novartis χωρίς επιτυχία».

    Προερχόμενος το πρωί στον Άρειο Πάγο ο δικηγόρος δήλωσε:

    «Πριν από έξι χρόνια επιχειρήθηκε λυσσαλέα η ποινική μου καταδίκη με πολιτικές σκοπιμότητες. Χρειάστηκε να περάσουν έξι ολόκληρα χρόνια ώστε η σκευωρία να καταπέσει. Κατέπεσε. Με σειρά δικαστικών αποφάσεων όπου με δικαίωσαν πλήρως. Αλλά σήμερα δε θα μιλήσω για εμένα.

    Θα καταθέσω ως μάρτυρας στην ανάκριση με κατηγορούμενο το Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

    Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη ότι θα αποκαλύψει τους οργανωμένους σκευωρούς και θα τους τιμωρήσει παραδειγματικά.

    Μόνο τότε θα υπάρχει ελπίδα να μη βρεθεί άλλος στη θέση μου, να μην υπάρξει ξανά υπόθεση Παπασταύρου, να σταματήσει η δολοφονία χαρακτήρων για πολιτικές σκοπιμότητες που είναι τόσο επιζήμια για τον τόπο μας».



    ΣΧΟΛΙΑ