• Πολιτική

    Θεοδωράκης: Η απόφασή σου κ. Δανέλλη είναι κατάντια της πολιτικής

    • NewsRoom
    Θεοδωράκης Theodorakis

    Σταύρος Θεοδωράκης


    Προσωπικά στον μέχρι χθες βουλευτή του Ποταμιού, Σπύρο Δανέλλη, θέλησε να απευθυνθεί από τη βήμα της Βουλής ο Σταύρος Θεοδωράκης, κατηγορώντας τον για την στάση του.

    «Θέλω να απευθυνθώ στον κ. Δανέλλη: αυτό που κάνετε δεν είναι έγκλημα είναι κάτι χειρότερο. Είναι λάθος. Στο έγκλημα μπορεί να υπάρχει πάθος, ένστικτο και απερισκεψία. Στο λάθος υπάρχει σκέψη, μελέτη και υπολογισμός» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά την έναρξη της τοποθέτησής του.

    «Και γιατί αυτή η απόφαση; Πριν προσπαθήσω να απαντήσω στο ερώτημα να πω δυο λόγια για το Ποτάμι», συνέχισε ο κ. Θεοδωράκης. «Είναι κόμμα που προσπαθεί να είναι διαφορερικό από τα άλλα. Τα περισσότερα από όσα μας κατηγορεούν ότι δεν έοχυμε οργανώζεις δεν είναι αδυναμίες αλλά συνειδητές επιλογές. Συνειδητά δεν στήσαμε μηχανισμούς με αποσπασμένους δημοσίους υπαλλήλους.

    Το Ποτάμι προσπάθησε και κατάφερε να γίνει η σύγχρονη αντιπολίτευση κόντρα στην στείρα αντιπολίτευση. Ψηφίσαμε και δώσαμε ζωή σε νομοθετήματα που χωρίς εμάς δεν θα περνούσαν. Νόμους που διευρύνουν τα ατομικά δικαιώματα, το περιβάλλον και τις αποκρατικοποιήσεις. Υπήρχαν περιπτώσεις που βουλευτές ψήφισαν διαφορετικά. Ήταν θεμιτό. Η κόκκινη γραμμή ήταν μια: δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Το είπε ομόφωνα το πολιτικό μας συμβούλιο και ομόφωνα η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Δεν συγχωνεύεται με κανένα και δεν κάνει τα ρεπό του Καμμένου.

    Η κόκκινη γραμμή του Ποταμιού ήταν ότι δεν παρέχουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Σε αυτή την απόφαση μέχρι χθες ήμασταν όλοι σύμφωνοι και ξαφνικά βγαίνει ένας βουλευτής και λέει ότι δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

    Τον Κυριάκο, την Ελσα, την Ζαχαρούλα, τον Παναγιώτη τον Κωστή όλους τους εθελοντές που μετέχουν στα συνέδρια τους ρωτάς;

    Η απόφαση κυρίε Δανέλλη δεν είναι η εξίψωση της πολιτικής αλλά η κατάντια της πολιτικής. Εξαγοράστηκε; Όχι. Δεν εξαγοράστηκε, ούτε λεφτά, ούτε καρέκλα παζάρεψε. Είμαι σίγουρος αλλά δεν κάνει μικρότερο το λάθος. Σε μια έξαρση εγωισμού έβαζε πάνω από όλα το δικό του θέλω. Η δική του άποψη, οι δικές του ιδέες ήταν ανώτερες από όλων των άλλων».

    Ο κ. Θεοδωράκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία, καθώς προχωρά σε μεταγραφές βουλευτών από άλλα κόμματα αλλά στο καταστατικό του αναφέρει πως όποιος εκ της Κουμουνδούρου διαφωνεί με την «κομματική γραμμή» οφείλει να παραδίδει την έδρα του. Παράλληλα, κατηγόρησε τόσο τη ΝΔ όσο και τη ΔΗΣΥ που έχουν επίσης στις τάξεις τους πρώην βουλευτές του Ποταμιού.

    «Ο κ. Τσίπρας πήρε την κα Παπακώστα κα αναζητά άλλους πέντε. Με αυτή την ηθική η χώρα δεν πάει πουθενά. Οι μεταγραφές: Δευτέρα αλλού και Τρίτη εδώ δεν επιτρέπονται ούτε στο ποδόσφαιρο. Δεν γίνεται την Κυριακή να παίζεις με μια ομάδα και την Τετάρτη με άλλη. Επιβαρυντικό στοιχείο είναι πως όλα αυτά συμβαίνουν σε μια Βουλή που έχει συγκροτηθεί με βουλευτές εκλεγμένους με λίστα. Τα κόμματα αποφάσισαν ποιοι θα είναι βουλευτές και σήμερα έχουμε 20 βουλευτές που παίζουν μουσικές καρέκλες. Δεν πρέπει να επιτρέπεται η αλλαγή ΚΟ σε έναν βουλευτή. Αυτή είναι η δική μας ηθική Το δικό σας καταστατικό κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ πάει ακόμα μακρύτερα. Λεει ότι ο βουλευτής που δεν ψηφίζει κομματική γραμμή παραδίδει αυτομάτως την έδρα του. Προφανώς όμως ισχύει το ρητό της αρπαχτής: τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά μας» είπε σε άλλο σημείο ο κ. Θεοδωράκης.

    «Σε ένα παλιότερο διαφημιστικό σποτ εμφανιζόταν ο μικρός Αλέξης με σπασμένο το αριστερό χέρι και ένας κύριος υποσχόταν ότι θα του μάθει να γράφει με το δεξί. Γελούσατε. Έτσι όμως αντιλαμβάνεστε την πολιτική. Χθες με το δεξί χέρι, σήμερα με το αριστερό και αύριο με ένα τρίτο χέρι. Εμείς δεν είμαστε πρόθυμοι. Δεν σας δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Επιμένουμε ότι η χώρα έχει ανάγκη από μεγάλη αλλαγή».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Φώφη Γεννηματά: Δέν υπάρχει όριο στη γελοιοποίηση, είστε κυβέρνηση μειοψηφίας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Ψυχραμία πρόεδρε»: Ο Καμμένος σε σύγχυση επιτίθεται κατά Μητσοτάκη – Τσίπρα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μητσοτάκης: Ζούμε έναν τραγέλαφο που ευτελίζει την χώρα – «Κυβέρνηση κουρελού» ο νέος όρος που εξάγει ο Τσίπρας



    ΣΧΟΛΙΑ