• media_Sonia

    Media

    Η νέα ταβέρνα του Σταύρου Θεοδωράκη, η νέα «αγαπημένη» του Κωνσταντίνου Ζούλα, γιατί η Κουτσαυτάκη «τσίτωσε» με τη Στεφανίδου και το κονταροχτύπημα Αλαφούζου – Δασκαλοπούλου για την πρωτιά

    • Σόνια Χαϊμαντά

    Περιεχόμενα

    Το «Ποτάμι» δεν γυρίζει πίσω, η ταβέρνα ναι!

    Όταν ο Σταύρος Θεοδωράκης συνάντησε τον Σταύρο Νιάρχο

    Στην ορολογία του εστιατορίου, κοινώς της ταβέρνας, όταν μιλάμε για «table d’hôte», αναφερόμαστε σε έναν αριθμό πιάτων που εντάσσει ο σεφ στο προτεινόμενο μενού του, το οποίο διατίθεται σε φιξ τιμή. Ο ρόλος του σε ένα εστιατόριο είναι να προσφέρει μια ελκυστική πρόταση στον πελάτη που θα συμβάλλει και στην κερδοφορία του εστιατορίου λόγω της αυξημένης ζήτησης.

    Ωστόσο η παλέτα των «πιάτων» πρέπει να έχει μια σχετική συνάφεια και ιδανικά να «παραπέμπουν» το ένα στο άλλο. Αυτό είναι μια Τέχνη που λίγοι μύστες της γαστρονομίας γνωρίζουν και που παίζει… στα δάχτυλα στην επαγγελματική του ζωή ο Σταύρος Θεοδωράκης.

    Κάθε του επάγγελμα, κάθε του ρόλος μπερδεύεται γλυκά με τον επόμενο και ας είναι ασύμβατοι ή και άσχετοι μεταξύ τους.

    Ο 60χρονος σήμερα ταλαντούχος κύριος Σταύρος Θεοδωράκης έχει επιδείξει, εκτός από αξιοθαύμαστο social mobility (ξεκίνησε από το μεροκάματο στα Χανιά για να γίνει αρχηγός κόμματος) και σημαντική ευελιξία μετακίνησης μεταξύ διαφορετικών επαγγελματικών κλάδων, ενώ έχει αποδείξει ότι ό,τι και να κάνει, είτε «ψωμίζεται» από τη δημοσιογραφία (από την οποία έχει ευνοηθεί οικονομικά όσο λίγοι) είτε μετουσιώνεται σε εκδότη (protagon), είτε επιδίδεται σε συγγραφικό έργο είτε εκπαιδεύει Ρομά, είτε εκλέγεται βουλευτής είτε ιδρύει κόμμα (Ποτάμι) – εξασφαλίζοντας 11 έδρες για να το κλείσει στη συνέχεια – πως η εστίαση αποτελεί μια επιχειρηματική «σταθερά», μια επαγγελματική «Ιθάκη» στο λιμανάκι της οποίας με μεγάλη όρεξη και περισσή νοσταλγία πάντα επιστρέφει.

    Έτσι νομοτελειακά από το 2005 το δημοσιογραφικό, εκδοτικό, πολιτικό, εκπαιδευτικό, συγγραφικό και επιχειρηματικό «μενού» της ζωής του Σταύρου Θεοδωράκη συμπληρώνεται με αυτό του «εστιάτορα».

    Πράγματι τον Σεπτέμβριο του 2005 ο Σταύρος Θεοδωράκης ταΐζει όλη την κοσμική αλλά και «εναλλακτική» Αθήνα στο «Αλάτσι», ένα εστιατόριο στο Παγκράτι, κρητικής διατροφής, στον πάγκο της κουζίνας του οποίου πείθει να κάνει τα… μαγικά του ο Δημήτρης Σκαρμούτσος που ωστόσο αποχωρεί το 2013, για να δώσει τη θέση του στον περιζήτητο σεφ του «Milos» του Ηilton Περικλή Κοσκινά.

    Δύο χρόνια μετά (τον Δεκέμβριο του 2015, όταν ξεκίνησε το Ποτάμι) ο Σταύρος Θεοδωράκης πουλά το εστιατόριό του στον σεφ Γιώργο Στυλιανουδάκη με τον κύκλο του να διαρρέει ότι απέσπασε μόλις 300.000 ευρώ ενώ ζητούσε 1 εκατ. ευρώ.

    Όμως το μυαλό του δαιμόνιου επιχειρηματία ήταν πάντα κολλημένο στην εστίαση. Το 2019 κάνει ένα νέο ξεκίνημα βαφτίζοντας το εστιατόριό του «λ19» (οδός Λέκκα 19, Σύνταγμα) μια all-day minimal ταβέρνα με έμφαση στα ελληνικά προϊόντα.

    Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν είναι μόνος του στο νέο επιχειρηματικό του βήμα. Συμμέτοχοι στο εγχείρημα είναι η Πάολα Τζιούστι, στενή συνεργάτιδά του εδώ και χρόνια -διευθύντρια του «λ19»- και η κόρη του, Αργυρώ, φοιτήτρια Θεατρικών Σπουδών αλλά και σερβιτόρα τις μέρες που δεν έχει μαθήματα. Την ενορχήστρωση των μενού και το γενικό πρόσταγμα στην κουζίνα έχει ο Κωνσταντίνος Μπαλτουμάς.

    Όμως το εγχείρημα του Σταύρου Θεοδωράκη στο Σύνταγμα δεν αποδείχθηκε ανθεκτικό στην κρίση της πανδημίας. Αλλά δεν πτοήθηκε. Στο μεσοδιάστημα ωρίμασε στο μυαλό του μια νέα ιδέα που πήρε σάρκα και οστά πριν από λίγες ημέρες. Ο πρώην επικεφαλής του «Ποταμιού», σε συνεργασία με τη Φωτεινή Παντζιά, ιδιοκτήτρια του εστιατορίου «By The Glass», θα δημιουργήσει μέσα στην Αγορά του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ένα νέο στέκι με πολλές προτάσεις φαγητού. Όρεξη νά ‘χει.

    Νάνσυ Ζαμπέτογλου: Η νέα «αγαπημένη» του Κωνσταντίνου Ζούλα

    «Δένει» έτι περαιτέρω η σχέση της Νάνσυς Ζαμπέτογλου με την ΕΡΤ καθώς, εκτός από την παραγωγή αλλά και παρουσίαση (μαζί με τον Θανάση Αναγνωστόπουλο) της διευρυμένης φέτος κατά μία ώρα (4-7 μ.μ.) «μπεν χουρ» εκπομπής «Στούντιο 4», η εταιρεία της, PlanA, αναλαμβάνει άλλο ένα πρόγραμμα, ονόματι «Backstage» που θα μεταδίδεται κάθε Σάββατο με παρουσιαστές τους Μιχάλη Παπαδημητρίου («Τούρτα της μαμάς») και Κωνσταντίνα Κομμάτα.

    Η εκπομπή της ΕΡΤ «Backstage» θα εισβάλλει στα παρασκήνια από τα γυρίσματα των σειρών και των εκπομπών της δημόσιας τηλεόρασης.

    Να θυμίσουμε ότι στην εταιρεία PlanA συνιδρυτές είναι ο Νάσος Γαλακτερός, σύζυγος της Νάνσυς Ζαμπέτογλου, ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος και η Ρωξάνη Ρόμπου.

    Από το ρεπορτάζ… στον προεκλογικό αγώνα

    Αρκετοί δημοσιογράφοι και παρουσιαστές μπαίνουν στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου.

    H Κατερίνα Γκαγκάκη, αντιδήμαρχος στον Δήμο Αθήνα,ς ξαναδοκιμάζει την τύχη της με τον Κωστή Μπακογιάννη.

    Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Βίκυ Χατζηβασιλείου θέτει υποψηφιότητα με τον Απόστολο Τζιτζικώστα στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

    Η Πόπη Διαμαντάκου, μέλος του ΕΣΡ, είναι υποψήφια με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη για τον Δήμο της Αθήνας.

    Ο αθλητικογράφος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος (πρόεδρος ΠΣΑΤ) έχει ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο του Νίκου Χαρδαλιά.

    Ο διοργανωτής των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία, δημοσιογράφος Στέργιος Καλόγηρος, είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

    Υποψήφιος στο Περιστέρι με τον Ανδρέα Παχατουρίδη είναι ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Γιακουμής.

    Η δημοσιογράφος Ελένη Καραγιάννη είναι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στην Π.Ε. Μαγνησίας με τον Κώστα Αγοραστό.

    Τη δημαρχία Θεσσαλονίκης θα διεκδικήσει ο δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός και επιχειρηματίας Άκης Σακισλόγλου.

    Υποψηφιότητα για το δήμο Κασσάνδρας στη Χαλκιδική έθεσε η δημοσιογράφος Μαρία Παπαδημητρίου.

    Η δημοσιογράφος του ομίλου «Plus Media» Δήμητρα Μπαλαφούτη θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη.

    Η Ζέτα Τζιώτη είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στην Αθήνα με τον συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά» (Μπακογιάννης), ο Ανδρέας Πετρόπουλος υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Γιώργο Ιωακειμίδη και η Ηλέκτρα Βισκαδουράκη υποψήφια με τον συνδυασμό «Γιάννης Σγουρός ΑΤΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ».

    Η Σίλα Αλεξίου είναι επικεφαλής μιας νέας δημοτικής παράταξης με τίτλο «Μαζί, μπροστά για την Αίγινα».

    Υποψήφια στο Δήμο Παρανεστίου είναι η Δραμινή δημοσιογράφος Ρένα Τριανταφυλλίδου.

    Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό του Κωνσταντίνο Ζέρβα είναι ο ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ Χρήστος Νικολαΐδης.

    Υποψήφια περιφερειάρχης της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ) στην περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου είναι η Αγλαΐα Κυρίτση, συνταξιούχος δημοσιογράφος.

    Ο Μανώλης Παπανικήτας, εκλεγμένος εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΡΤ, είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής με το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Σγουρού.

    Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» ο δημοσιογράφος Κώστας Βασιλόπουλος και υποψήφιος στην περιφέρεια Κρήτης, ο δημοσιογράφος του Ηρακλείου, Νίκος Κοσμαδάκης.

    Ευνόησε τη Φαίη Σκορδά η έξοδος από την «αρένα»

    Με το… δεξί μπήκε η Φαίη Σκορδά στη νέα σεζόν, με νέο τίτλο εκπομπής (Fay’s Time), νέους συνεργάτες και κυρίως νέα ώρα μετάδοσης που εκτοξεύει τους δείκτες τηλεθέασης τόσο επειδή ταιριάζει με το κοινό αυτής της ζώνης, κυρίως όμως επειδή έπαψε να κονταροχτυπιέται με τους ισχυρούς του slot, δηλαδή την Κατερίνα Καινούργιου στον Alpha και τον Γιώργο Λιάγκα στον ΑΝΤ1.

    Πράγματι η αλλαγή ώρας έχει ευνοήσει τη Φαίη Σκορδά (ΣΚΑΪ) που φέτος ξεκινάει στις 11.50 και ολοκληρώνει στις 13.30, με αποτέλεσμα στο λεγόμενο δυναμικό κοινό να βρίσκεται σταθερά πάνω από το 10%.

    Πόλεμος για την… πρωτιά στην πρωινή ζώνη

    Μάχη μέχρις εσχάτων στη φετινή τηλεοπτική σεζόν για την πρωτιά στην τηλεθέαση της πρωινής ζώνης.

    Στο δυναμικό κοινό στην πρώτη θέση του δελτίου της περασμένης εβδομάδας βρέθηκαν οι «Αλήθειες με την Ζήνα» με 14,2%, η «Super Κατερίνα» με 14,1% και οι «Αταίριαστοι» με 13,4%.

    Ακολούθησαν το «Breakfast @ star» με 12,1% το «Πρωινό» με 10,7%, το «Fay’s Time» με 10,4%, το «Πάμε Δανάη» με 8,6% και το «Πρωίαν σε είδον» με 4,7%. Στο γενικό σύνολο οι «Αταίριαστοι» κατάφεραν 16,7%, οι «Αλήθειες με την Ζήνα» είχαν 16,1%, το «Πρωινό» 14% και η «Super Κατερίνα» 13,2%.

    Στη συνέχεια το «Breakfast @ star» με 9,9%, το «Πάμε Δανάη» με 9,3%, το «Fay’s Time» με 7,3% και το «Πρωίαν σε είδον» με 4,2%.

    Γιατί η Εύη Κουτσαυτάκη «τσίτωσε» με την Τατιάνα Στεφανίδου 3 χρόνια μετά την έξοδό της από τον ΣΚΑΪ;

    Μπορεί η Εύη Κουτσαυτάκη να θεώρησε τον Ιούλιο του 2020 ότι αποχαιρέτησε και ξεμπέρδεψε οριστικά με την Τατιάνα Στεφανίδου, την οποία είδαμε πρόσφατα σε ρεπορτάζ στον Alpha από την πλημμυρισμένη Καρδίτσα, ωστόσο τα «απόνερα» της σχέσης αυτής συνεχίζουν να δημιουργούν τσουνάμι προβλημάτων.

    Ο λόγος για το βαρύ πρόστιμο με το οποίο τιμώρησε τον ΣΚΑΪ το ΕΣΡ, 5 σχεδόν χρόνια μετά την παράβαση (Δεκέμβριος 2018) της εκπομπής «Μαζί σου», που παρουσίαζε η Τατιάνα Στεφανίδου.

    Συγκεκριμένα, το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο τιμώρησε το κανάλι με πρόστιμα συνολικού ύψους 120.000 ευρώ για 4 επιμέρους παραβάσεις: 30.00 ευρώ για «μη προστασία της μνήμης τεθνεώτος», 30.000 ευρώ για «δημοσιοποίηση στοιχείων της μυστικής ποινικής προδικασίας», 30.000 ευρώ για «υποβάθμιση της ποιότητας του προγράμματος» και 30.000 ευρώ για «μη προστασία ανηλίκων τηλεθεατών». Όλα τα επίμαχα επεισόδια της εκπομπής ασχολούνταν με την υπόθεση του βιασμού και της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, στη Ρόδο.

    Όπως αναφέρει το ΕΣΡ, «κατά τη διάρκεια των εκπομπών προβλήθηκαν λεπτομέρειες για το πως δολοφονήθηκε η νεαρή κοπέλα και εικόνες από τη σωρό της, βίντεο με τον ξυλοδαρμό εντός των φυλακών ενός εκ των (τότε) κατηγορουμένων για τον φόνο, καταθέσεις μαρτύρων για την υπόθεση, τμήμα της δικογραφίας και άλλα στοιχεία της ποινικής προδικασίας της υπόθεσης».

    Κωνσταντίνος Ζούλας: Η αποχώρηση από τις μετρήσεις, μια κάποια λύση

    Το ενδεχόμενο να αποχωρήσει η ΕΡΤ από τη μέτρηση τηλεθέασης της Nielsen εξετάζεται αυτήν την περίοδο από τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη.

    Έτσι και χρήματα θα γλιτώσει (περί τις 30.000 ευρώ τον μήνα), και θα παρακάμψει το Δ.Σ. της δημόσιας τηλεόρασης τον «σκόπελο» της ανάγκης να απολογείται κάθε τόσο για τις χαμηλές πτήσεις αλλά και θα «στοιχηθεί» με τον νέο στόχο της μερικής αποχώρησης από την εμπορική διαφήμιση διατηρώντας ερείσματα μόνο για μεγάλες διοργανώσεις και βγαίνοντας από το μάτι των ιδιωτικών καναλιών που ενοχλούνται από την τριπλή χρηματοδότηση της ΕΡΤ (ανταποδοτικό τέλος, διαφήμιση, ΕΚΟΜΕ), λειτουργώντας με όρους ιδιωτικής TV.

    Φωνή βοώντος Ζαχαριάδη στην έρημο του Ζούλα

    Επιστολή προς τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Κωνσταντίνο Ζούλα, σχετικά με την διεξαγωγή τηλεοπτικού debate μεταξύ των Υποψηφίων Δημάρχων Αθηναίων απέστειλε ο Κώστας Ζαχαριάδης, υποψήφιος Δήμαρχος Αθηνών, με την «Ανοιχτή Πόλη». Αλλά εκείνος δεν απάντησε.

    Προς Κατερίνα Καινούργιου και Γιώργο Λιάγκα: Όταν ένα ρεπορτάζ το παίζουν δυο κανάλια παύει να είναι αποκλειστικό

    Τα αποκλειστικά θέματα είναι σαν τις αποκλειστικές σχέσεις. Όταν μπαίνει τρίτος άνθρωπος παύουν να λέγονται αποκλειστικές.

    Την περασμένη Πέμπτη τόσο το «Πρωινό» όσο και η Κατερίνα Καινούργιου πρόβαλαν αποκλειστικές δηλώσεις του Γιώργου Αγγελόπουλου και της Δήμητρας Βαμβακούση για τον γάμο τους.

    Μετά το σχόλιο για τα ποσοστά τηλεθέασης, η Κατερίνα Καινούργιου θέλησε χαριτολογήσει λέγοντας: «Το θέμα είναι ότι λες για ένα αποκλειστικό, όπως π.χ. η Δήμητρα Βαμβακούση. Ε, απέναντι ο καλός συνάδελφος Γιώργος Λιάγκας και η ομάδα του έχουν τη Δήμητρα Βαμβακούση. Έλα όμως που δεν την έχουν αποκλειστικά μόνο αυτοί αλλά κι εμείς!».

    Στη συνέχεια, μετά την προβολή του βίντεο και κατά τη διάρκεια μετάδοσης πλάνων με τον σχεδιαστή του κοστουμιού του γαμπρού, η Κατερίνα Καινούργιου τόνισε με χιούμορ: «Αυτό είναι αποκλειστικό ή το έχουν και οι απέναντι; Τέλεια, και οι απέναντι! Αποκλειστικό και σε εμάς και στον Γιώργο».

    Ο Γιώργος Λιάγκας φαίνεται πως πληροφορήθηκε όσα είπε η Κατερίνα Καινούργιου και απάντησε on air στο «Πρωινό»: «Γίνεται πλάκα, ότι η κυρία Βαμβακούση έδωσε και στην Κατερίνα Καινούργιου δήλωση, οπότε δεν ήταν αποκλειστική. Άρα κόφτε το στη μέση και βάλτε ότι μόνο ο Ντάνος ήταν αποκλειστικό. Μια οικογένεια είμαστε όλοι, μην τρελαίνεστε! Πλάκα κάνω».

    «Emily in Paris»: Ο Λάκης Γαβαλάς στη δημοφιλή σειρά του Netflix

    Μια guest εμφάνιση στη σειρά «Emily in Paris» θα κάνει ο Λάκης Γαβαλάς, υποδυόμενος έναν εκκεντρικό στιλίστα.

    Ο λόγος για τον 4ο κύκλο του πετυχημένου project του Netflix όπου ο Έλληνας σχεδιαστής θα βρεθεί δίπλα στην πρωταγωνίστρια, Λίλι Κόλινς.

    Καταγγελίες εργαζομένων ΕΡΤ κατά Ζούλα: «Ας έχει το ζωντανό και άστους να πνίγονται»

    Καταγγελίες για έλλειψη οργάνωσης και μη υιοθέτηση μέτρων προστασίας των εργαζομένων στην ΕΡΤ κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στις πρόσφατες πλημμύρες από την ένωση εργαζομένων της ΕΡΤ. Δεν ήταν η πρώτη φορά εξάλλου. Θυμίζουμε την αντίστοιχη περίπτωση στον πόλεμο της Ουκρανίας που η διοίκηση αρνιόταν τότε εμμονικά στα συνεργεία, να πάρουν κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα…

    Τώρα η Ε.Ε.ΕΡΤ, καταγγέλλει τη διοίκηση της ΕΡΤ για αδιαφορία, καθώς όπως αναφέρει υπάρχει έλλειψη οργάνωσης και μέτρων ασφαλείας για την υγεία των εργαζομένων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές.

    «Για άλλη μια φορά γίναμε οι αποδέκτες αλλά ταυτόχρονα και μάρτυρες της τέλειας και ενορχηστρωμένης οργάνωσης του μαέστρου του ραδιομεγάρου, σε ότι αφορά την αποστολή των συναδέλφων στον τόπο της τραγωδίας, στον Θεσσαλικό κάμπο. Η παντελής έλλειψη οργάνωσης αλλά και πρόληψης που αφορά την κάλυψη των γεγονότων αλλά και την αδιαφορία για την υγεία των συναδέλφων (οδηγών, ηχοληπτών, εικονοληπτών και δημοσιογράφων) είναι αξιοζήλευτη…

    Η τακτική είναι γνωστή… «Ας έχω το ζωντανό και άστους να πνιγούνε». Από τη μία, οι συνάδελφοί μας εκτεθειμένοι στις συνθήκες της αποσύνθεσης των πτωμάτων και στις λάσπες, σε συνθήκες που το ίδιο το υπουργείο υγείας προειδοποιεί για λοιμώξεις και από την άλλη η διοίκηση που τους έχει αφήσει στο έλεος του Daniel, χωρίς μάσκες, χωρίς αντισηπτικά, χωρίς είδη απολύμανσης, χωρίς τα κατάλληλα αυτοκίνητα να κινηθούν, 18 ώρες ζωντανό πρόγραμμα, μετακινήσεων και ρεπορτάζ…

    Γινόμαστε κάθε μέρα μάρτυρες της πλήρης απαξίωσης και ειδικά στα κομμάτια που η ΕΡΤ ήταν πρωτοπόρα και έδινε εξετάσεις καθημερινά στα μεγάλα γεγονότα (πολέμους, σεισμούς, φωτιές και τώρα καταποντισμούς και ίσως και λιμούς).

    Αλήθεια τώρα… Αυτούς τους συναδέλφους που με αυταπάρνηση και ζήλο για το ρεπορτάζ, αγνοώντας πολλές φορές τον κίνδυνο, αυτούς απαξιώνετε; Σε αυτούς κάνεις την οικονομία μαέστρο;

    Για να δώσεις 15.000 ευρώ ανά επεισόδιο στο νέο σου φιλέτο; Υπάρχουν κι άλλα αχτύπητα φιλέτα μαέστρο; Εγκαλούμε τη διοίκηση, επιτέλους, να σοβαρευτεί και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων…».

    Μαρία Αναστασοπούλου – Ρίτσα Μπιζόγλη: Οι πλημμύρες τις έβαλαν ξανά στα βαθιά του ρεπορτάζ του ΑNT1

    Η Μαρία Αναστασοπούλου έκανε την πρώτη της εμφάνιση με το φορητό μικρόφωνο στο χέρι στο δελτίο της Κυριακής (παρουσιάστρια ήταν η Ρίτσα Μπιζόγλη) στο οποίο έκανε ζωντανές μεταδόσεις από τη Λάρισα. Εμφανίστηκε και στο δελτίο της Δευτέρας που το παρουσίασε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

    Η Ρίτσα Μπιζόγλη για το δελτίο της Δευτέρας, στο οποίο δεν είχε την παρουσίαση, πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τις πληγείσες περιοχές και έκανε ρεπορτάζ από τα 2.000 πόδια.

    Η Τατιάνα με γαλότσες στην Καρδίτσα, η Μαρία Μπακοδήμου εθελόντρια

    Η Τατιάνα Στεφανίδου έκανε πρεμιέρα στην εκπομπή της στον Alpha φορώντας γαλότσες από τον πλημμυρισμένο Κοσκινά Καρδίτσας.

    Η Μαρία Μπακοδήμου βρέθηκε στη Θεσσαλία ως εθελόντρια για να συνδράμει στο έργο της Φωτεινής Παντζιά, προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης στους πληγέντες κατοίκους της περιοχής από την κακοκαιρία Daniel.

    Συνεργασία Κοκλώνη-Open: Η αγωνία των δικηγόρων πριν τις υπογραφές

    Ούτε το πιο καλογυρισμένο θρίλερ δεν προκαλεί τόσο αγωνία όσο το συμβόλαιο μεταξύ της Barking Well Media του Νίκου Κοκλώνη με την εταιρεία του Open (για την παραγωγή και εκμετάλλευση του ψυχαγωγικού προγράμματος), το οποίο παρά τις αλλεπάλληλες συμπληρώσεις και διορθώσεις παραμένει χωρίς υπογραφές.

    Ωστόσο οι συντελεστές των δύο πλευρών (Τζώνη Καλημέρης, Νίκος Κοκλώνης, Αγλαΐα Λάτσιου και Αρτούρ Νταβιντιάν και Ισαβέλλα Σασλόγλου) εργάζονται και συμπεριφέρονται σαν να είναι όλα καλά.

    Συζητούν με την Ιωάννα Τούνη και τον Δημήτρη Αλεξάνδρου για την παραγωγή μιας ταξιδιωτικής εκπομπή στο Open, η οποία θα προβάλλεται μία (ή δυο ανάλογα με τον προγραμματισμό) φορά την εβδομάδα.

    Εάν οι συζητήσεις ευδοκιμήσουν, ο Δημήτρης Αλεξάνδρου θα αποκτήσει και δεύτερο ρόλο στο κανάλι, αφού συμμετέχει ενεργά και στη νέα εκπομπή της Κατερίνας Ζαρίφη, «Οδός Ζαρίφη 2».

    Ωστόσο άγνωστο παραμένει αν η ομάδα του «Καλοκαίρι Yes» θα συνεχίσει με την εκπομπή, με διαφοροποιημένο τον τίτλο της, τα Σαββατοκύριακα στο Open. Το πρόβλημα είναι ποιος θα αναλάβει χρέη παρουσιαστή και αν όντως έχει επιλεγεί η Ναταλί Κάκκαβα ποια θα είναι η αντίδραση του Τριαντάφυλλου.

    Χωρίς τέλος η επικοινωνιακή κόντρα Αλαφούζου – Δασκαλοπούλου για την πρωτιά στο Ραδιόφωνο

    Μεγάλος κερδισμένος του καλοκαιριού (από τις 13/06 έως τις 04/09/2023) στις διμηνιαίες μετρήσεις ακροαματικότητες της MRB και της Global Link, ήταν ο όμιλος της Αλεξάνδρας Δασκαλοπούλου Frontstage (En Lefko 87.7, Kids Radio 88.6, Hit 88.9, Red 96.3, Μελωδία 99.2), ο οποίος παρέμεινε στην πρώτη θέση με 30,6% (+1,5%), καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο στον ανταγωνισμό.

    Σε επίπεδο ομίλων έπεται ο ΣΚΑΪ (Μέντα 88, bwinΣΠΟΡ FM 94.6, Pepper 96.6, ΣΚΑΪ 100.3, Happy 104) με 27,4% (-0,2%) ενώ την τριάδα κλείνουν οι Αττικές Εκδόσεις (Λάμψη 92.3, Best 92.6, Athens DeeJay 95.2, Rock FM 96.9) με 25,2% (1,2%). Η Audiomax του ομίλου Βαρδινογιάννη (Δρόμος 89.8, Alpha 98.9, Δίεση 101.3) έχασε 1% (16,8%).

    Ωστόσο ο όμιλος Αλαφούζου έσπευσε με ανακοίνωσή του να τονίσει ότι ειδικά ο ΣΚΑΪ κόβει πρώτος το νήμα με 272.000 ακροατές την περίοδο του Καλοκαιριού.

    Ο σταθμός κέρδισε 45.000 ακροατές στο διάστημα από 12 Ιουνίου ως 3 Σεπτεμβρίου.

    Διπλός ρόλος για τη Λίτσα Πατέρα στον ΑΝΤ1

    Η γνωστή αστρολόγος δεν θα μιλάει για τα ζώδια μόνο στο «Πρωινό» με τον Γιώργο Λιάγκα, αλλά θα έχει παρουσία και στην εκπομπή «I Love Σου Κου» που θα παρουσιάζει κάθε Σαββατοκύριακο στον ΑΝΤ1 η Μπέττυ Μαγγίρα.

    Δεν θα εμφανίζεται δύο φορές την εβδομάδα, αλλά πιθανότατα μια, και συγκεκριμένα την Κυριακή.

    I am a Celebrity – ΣΚΑΪ: Ποιοι διάσημοι έχουν πει το «ναι»;

    Οι Νίκος Αναδιώτης, Δημήτρης Βλάχος, Τάσος Ξιαρχό, Μαρία Καλάβρια, Πάνος Καλίδης, Αγγελική Ηλιάδη και Γιώργος Χειμωνέτος θα μεταβούν στον Άγιο Δομίνικο για χάρη του ‘I’m A Celebrity Get Me Out Of Here’!

    Η διαδικασία προβολής θα είναι αντίστοιχη με αυτή του Survivor ενώ θα το κάθε επεισόδιο (στην prime time ζώνη) θα έχει διάρκεια περί τις στις 2 ώρες.

    Η «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 αλλάζει ζώνη στην Prime Time

    Κορυφώνεται με την έναρξη του prime time ο ανταγωνισμός στη ζώνη των 21.00, στην οποία την περσινή σεζόν κυριάρχησαν οι σειρές «Γη της Ελιάς» στο Mega και «Σασμός» στον Alpha.

    Ο ΑΝΤ1 αποφάσισε να εντάξει τη «Μάγισσα» μια ώρα νωρίτερα στο prime time στις 21.00 και όχι στις 22.00, όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός.

    Η νέα σειρά των δημιουργών των «Άγριων Μελισσών» (Μελίνα Τσαμπάνη, Πέτρος Καλκόβαλης, Λευτέρης Χαρίτος) με πρωταγωνίστρια την Έλλη Τρίγγου θα προβάλλεται τέσσερις φορές την εβδομάδα.

    Πρεμιέρα στις 25/9 για τη «Φάρμα» του Star

    Η ΦΑΡΜΑ, επιστρέφει στην ελληνική τηλεόραση από την οθόνη του Star με ανανεωμένη και σύγχρονη προσέγγιση! Με παρουσιαστή τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο, κάνει πρεμιέρα στο Star τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου στις 21:00.

    «Άλμα» για Open και ΣΚΑΪ που είχαν συνεχή ενημέρωση για τις πλημμύρες

    Σημαντικά ποσοστά τηλεθέασης «τσίμπησαν» όσα κανάλια αφιέρωσαν σχεδόν το σύνολο του προγράμματός τους στην ενημέρωση για τις πλημμύρες, την περασμένη εβδομάδα. Από τη μια το Open (12,3%) ανέβηκε στη δεύτερη θέση καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο στον ανταγωνισμό, και απέχοντας μόνο 0,5% από το Mega (12,8%) που αποσπά το «χρυσό» στην κούρσα της τηλεθέασης.

    Κι από την άλλη ο ΣΚΑΪ (11,4%) που κατέγραψε επίσης μεγάλη άνοδο, άνω του 1% καταλαμβάνοντας την 3η θέση.

    Χαμένος σε επίπεδο κατάταξης ο Alpha (11,1%), ο οποίος απώλεσε δύο θέσεις σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, για να καταλάβει την 4η θέση.

    Απώλειες και για το Star στην 5η θέση με 7,9%, μικρά κέρδη για τον ΑΝΤ1 (7%) και την ΕΡΤ1 (6,3%) στην έκτη και έβδομη θέση, αντίστοιχα.

    Διαβάστε επίσης:

    Οι διπλοθεσίτες της TV

    Η Αγλαΐα Λάτσιου, ο Νίκος Κοκλώνης και οι πρώτες αποφάσεις στο Open, η επανεμφάνιση Φουρθιώτη, ποιους επέλεξε ο Μαρινάκης για τη More Media και ποια είναι η νέα μεταγραφή της United Media

    Το Ναυάγιο στο MEGA: Αυτά είναι τα πρόσωπα – κλειδιά στην εξιχνίαση της τραγωδίας