• Πολιτική

    The Times για Τσίπρα: Πώς από λαϊκιστής σωτήρας έγινε ο «διάβολος μεταμορφωμένος»


    Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπολείπεται σχεδόν 10 μονάδες της Νέας Δημοκρατίας, ο 45χρονος Τσίπρας ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την πρωθυπουργία έχοντας αποτύχει να ενισχύσει την οικονομία της Ελλάδας και να θέσει τη χώρα σε ασφαλέστερες βάσεις, σημειώνει άρθρο των Times του Λονδίνου.

    Συγκεκριμένα, σε εκτενές άρθρο ανάλυσης  υπό  τον χαρακτηριστικό τίτλο «Πώς από λαϊκιστής σωτήρας έγινε ο ‘διάβολος μεταμορφωμένος’» οι Times σημειώνουν ότι οι Έλληνες πολίτες δείχνουν να επιθυμούν έναν κεντρώο πρωθυπουργό, που να μπορεί να επιτύχει ταχύτερα οικονομικά αποτελέσματα και να οδηγήσει τη χώρα μακριά από τη λαϊκιστική πολιτική που επικράτησε επί Τσίπρα.

    Υπενθυμίζει, δε, ότι ακόμα και υψηλά κοινωνικά στρώματα υποστήριξαν τον Αλέξη Τσίπρα όταν το 2015 εξήγγειλε ότι θα ξεφορτωθεί τα επίπονα μνημόνια, αλλά οι υποσχέσεις κατέρρευσαν και επέβαλε ακόμα σκληρότερους κύκλους δημοσιονομικής λιτότητας.

    Το άρθρο καταλήγει αναφέροντας πως η ηθική ακεραιότητά του τέθηκε υπό αμφισβήτηση, όταν εμφανίστηκε σε φωτογραφίες να καπνίζει πούρα Αβάνας σε πολυτελές σκάφος Έλληνα μεγιστάνα.



    ΣΧΟΛΙΑ