• Πολιτική

    Αλ. Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης να ζητήσει συγγνώμη για τις Πρέσπες – Δεν ήταν συντριβή οι ευρωεκλογές


    Αισιόδοξος πως μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές αποτελεί «ρεαλιστικό στόχο», θέλησε να εμφανιστεί ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε από το γραφείο του πρωθυπουργού στο Μαξίμου στα περιφερειακά κανάλια Ήπειρος TV1, Star Κεντρικής Ελλάδας, Ena Channel, Κρήτη TV, Ionian TV, TRT- Δίκτυο HELLASNET, Flash TV, Δέλτα Τηλεόραση, με συντονίστρια της Έφη Αχτσιόγλου.

    «Εμείς εάν νικήσουμε έστω και με μια ψήφο διαφορά θα κάνουμε κυβέρνηση στις 8 Ιουλίου» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει με ποιο από τα υπόλοιπα κόμματα, τα οποία έχει βάλει στο στόχαστρο, θα κάνει συγκυβέρνηση.

    Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε για μια ακόμη φορά ότι η κάλπη των εθνικών εκλογών είναι άδεια, δεν θα έχει μέσα το +9,5% της ΝΔ, και σημείωσε ότι δεν ήταν συντριβή το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. «Ήταν ένα μήνυμα δυσαρέσκειας» σημείωσε και πρόσθεσε πως μετά από 4,5 χρόνια διακυβέρνησης σε πολύ δύσκολες συνθήκες, το να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ από το 26% στο 24% δεν είναι συντριπτικό, ούτε συντριβή.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βασίστηκε ξανά στη ρητορική της κινδυνολογίας για το δήθεν «κρυφό πρόγραμμα» της ΝΔ, το οποίο στοχεύει σε μια νέα μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό που θα οδηγήσει σε «μαύρη τρύπα» και «νέες μειώσεις στις συντάξεις». Παράλληλα υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο πλευρό της μεσαίας τάξης αλλά και ότι επί τον ημερών του ενισχύθηκε το αίσθημα ασφάλειας.

    Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση σε βάρος του Κώστα Καραμανλή για την πολιτική που ακολούθησε η ΝΔ στο Σκοπιανό, με αφορμή και το πρόσφατο δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας φιλικής προσκείμενα προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα παρά τις απαντήσεις του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού,  κατηγόρησε για υποκρισία τον Κυριάκο Μητσοτάκη καλώντας τον να ζητήσει συγγνώμη για την κριτική του στη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς όπως σημείωσε «με τη Συμφωνία στο άρθρο 7 κερδίσαμε την αναγνώριση της ελληνικότητας της αρχαίας Μακεδονίας»!

    Ισχυρίστηκε επίσης ότι λόγω της εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ η Τουρκία είναι με την πλάτη στον τοίχο, όχι σε θέση ισχύος και γι’ αυτό και κάνει σπασμωδικές κινήσεις.

    Τέλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι το σημερινό κόμμα που είναι η μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, είναι ένα κόμμα που δουλεύει για να γίνει ο γιος του κ. Μητσοτάκη, πρωθυπουργός.

    «Δουλεύουν σήμερα οι πολιτικοί απόγονοι του Ανδρέα για να κάνουν Πρωθυπουργό τον γιο του «εφιάλτη» -έτσι τον έλεγε τότε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, δεν θα το κρίνω αν ήταν σωστό ή όχι, αλλά έτσι έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου για τον κ. Μητσοτάκη τότε για τον αείμνηστο- αυτό είναι κάτι που εμένα με ξεπερνά» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.



    ΣΧΟΛΙΑ