• Πολιτική

    Τετ α τετ Μητσοτάκη με Μακρόν – Η ατζέντα

    • NewsRoom


    Μητσοτάκης και Μακρόν θα συναντηθούν για να συζητήσουν ευρεία γκάμα ζητημάτων. Ο πρωθυπουργός φτάνει σήμερα το απόγευμα στο Παρίσι για διευρυμένες συνομιλίες με τον πρόεδρο Μακρόν.

    Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη έρχεται έναν χρόνο μετά την υπογραφή της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας και Γαλλίας και επιβεβαιώνει το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων της Αθήνας με το Παρίσι. Πέρα από τις διμερείς σχέσεις, Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν θα συζητήσουν για τις ευρωπαϊκές προκλήσεις στο μέτωπο της ενέργειας, με την Ελλάδα να εκπέμπει συνεχή μηνύματα για την ανάγκη να υπάρξουν άμεσα κοινές απαντήσεις σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει τις οικονομίες των κρατών-μελών.

    Η ατζέντα

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας θα συζητήσουν, παράλληλα, για τις εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας και για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, στη σκιά των προκλήσεων και της ρητορικής αποχαλίνωσης του προέδρου Ερντογάν.

    Μετά τα μηνύματα που εξέπεμψε από το βήμα της ΔΕΘ προς την ηγεσία της Άγκυρας, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ενημερώσει τον κ. Μακρόν για τα νέα κύματα προκλητικότητας του εξ ανατολών γείτονα. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι η Γαλλία έχει ταχθεί με δηλώσεις στο πλευρό των ελληνικών θέσεων, καλώντας τον πρόεδρο της Τουρκίας να βαδίσει στην οδό του διεθνούς δικαίου και να εγκαταλείψει τις απειλές.

    Διαβάστε επίσης

    Ρωσία: Δημοτικοί σύμβουλοι 18 περιφερειών ζήτησαν την παραίτηση του Πούτιν

    FAZ: Άτυπη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας η ομιλία Μητσοτάκη

    Δάκρυσε ο Κάρολος στο God Save the King



    ΣΧΟΛΙΑ