ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δημοτικοί σύμβουλοι 18 περιφερειών της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης κάλεσαν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να παραιτηθεί. Την έκκληση δημοσίευσε η δημοτικός σύμβουλος της περιφέρειας Σεμιόνοφσκι της Αγίας Πετρούπολης Ξένια Τορτσιόμ.
“Εμείς οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ρωσίας, θεωρούμε ότι οι ενέργειες του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν βλάπτουν το μέλλον της Ρωσίας και των πολιτών της” , αναφέρεται στην έκκληση.
Την περασμένη εβδομάδα το δημοτικό συμβούλιο του Σμολνίνσκογιε στην Αγία Πετρούπολη με απόφασή του είχε ζητήσει από τους βουλευτές της Κρατικής Δούμας (κάτω βουλής) να απαγγείλουν την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για την κήρυξη του πολέμου κατά της Ουκρανίας και ως εκ τούτου να παυθεί από τα καθήκοντά του. Υπέρ ψήφισαν επτά δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ τρεις δήλωσαν αποχή.
Την επομένη ημέρα 9 Σεπτεμβρίου οι δημοτικοί σύμβουλοι που υπέγραψαν την έκκληση κλήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, όπου τους ασκήθηκε διοικητική δίωξη για “δυσφήμηση” του ρωσικού στρατού.
Την ίδια ημέρα, 9 Σεπτεμβρίου, στην επίσημη ιστοσελίδα του δημοτικού συμβουλίου της περιφέρειας Λομονόσοφσκι της Μόσχας, δημοσιεύθηκε έκκληση των δημοτικών συμβούλων προς τον πρόεδρο Πούτιν με την οποία του ζητούσαν να παραιτηθεί. Στην έκκλησή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι ανέφεραν ότι για την ευημερία της χώρας πρέπει να αλλάζει η εξουσία και επεσήμαιναν ότι μετά την δεύτερη θητεία του Ρώσου προέδρου “όλα πήγαν ανάποδα”.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η ρήξη Ζούλα – Παπαδρόσου, το πορτοκαλί τηλέφωνα και η σπόντα της Σίας, αλλαγές στον ΑΝΤ1, λεφτά στο Open
- Eurobank: Γιατί η τράπεζα πάει και στο Χρηματιστήριο της Κύπρου
- Γιατί ο Κ.Μ. πήρε το όπλο του, το παρασκήνιο της κρίσης, ποιοι μπαίνουν στην κυβέρνηση και γιατί οι Λίβυοι είναι.. διπρόσωποι
- Metlen: Θερμό επενδυτικό ενδιαφέρον φέρνει η ανταλλαγή μετοχών
