• Διεθνής πολιτική

    Δάκρυσε ο Κάρολος στο God Save the King

    • NewsRoom
    Κάρολος


    Την πρώτη του ιστορική ομιλία στα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων και της Βουλής των Λόρδων του βρετανικού Κοινοβουλίου έδωσε σήμερα ο νέος βασιλιάς Κάρολος Γ΄.

    Ο βασιλιάς Κάρολος δήλωσε ότι είναι «αποφασισμένος να ακολουθήσει πιστά» το παράδειγμα που έθεσε η μητέρα του, η βασίλισσα Ελισάβετ.

    Σε τελετή στο Γουεστμίνστερ Χολ, το παλαιότερο κτίριο στο κοινοβουλευτικό συγκρότημα, ο Κάρολος χρησιμοποίησε την ομιλία του προς την άνω και την κάτω Βουλή του βρετανικού Κοινοβουλίου για να αποτίσει φόρο τιμής στη μητέρα του και να δεσμευθεί να τηρήσει την αρχή της συνταγματικής κυβέρνησης.

    «Αν και σε πολύ νεαρή ηλικία, η εκλιπούσα βασίλισσα δεσμεύθηκε να υπηρετεί τη χώρα και τον λαό της και να τηρεί τις πολύτιμες αρχές της συνταγματικής κυβέρνησης που είναι στην καρδιά του έθνους μας. Αυτή τη δέσμευση, την τήρησε με ανυπέρβλητη αφοσίωση», δήλωσε ο Κάρολος.

    «Έθεσε ένα παράδειγμα ανιδιοτελούς καθήκοντος το οποίο, με τη βοήθεια του Θεού και των συμβουλών σας, είμαι αποφασισμένος να ακολουθήσω πιστά».

    Στην τελετή ακούστηκε ο νέος εθνικός ύμνος για πρώτη φορά από το 1952, το God Save the King, και ο Κάρολος προσπάθησε να συγκρατήσει τα δάκρυα συγκίνησης.

    Δείτε το βίντεο:

    Στη συνέχεια το βασιλικό ζεύγος αναχώρησε για το Εδιμβούργο όπου ο Κάρολος θα συνοδεύσει το απόγευμα τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ στον Καθεδρικό Ναό του Σεντ Τζάιλς.

    Διαβάστε επίσης:

    Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος υπόσχεται να ακολουθήσει το παράδειγμα που έθεσε η μητέρα του

    Αυστραλία: Ο Κάρολος Γ΄ ανακηρύχθηκε βασιλιάς της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας



    ΣΧΟΛΙΑ