• Top Stories

    Τέσσερα καυτά ερωτήματα για τον Νίκο Παππά και τον παιδικό του φίλο, Μανώλη Πετσίτη

    • NewsRoom

    Ο Νίκος Παππάς και ο Μάνος Πετσίτης


    Μετά τον ορυμαγδό αποκαλύψεων για τη δράση του παιδικού φίλο του Νίκου Παππά, Μανώλη Πετσίτη, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής έχει ξεκινήσει συντονισμένη προσπάθεια, με στόχο να σβήσει τα ίχνη της σχέσης του με τον μέχρι πρότινος σερβιτόρο και προσφάτως συνομιλητή πολλών επιχειρηματιών της χώρας.

    Ο κ. Παππάς εμφανίστηκε χθες στην ΕΡΤ, όπου προσπάθησε να κρατήσει αποστάσεις από τον Μ.Πετσίτη, αφήνοντας μάλιστα και υπόνοιες για τη δράση του. Είπε πως δεν έχει κρύψει ποτέ ότι γνωρίζει τον κ. Πετσίτη και πρόσθεσε ότι υπήρξε μεν συνεργασία, αλλά σε εθελοντική βάση. Από τα τέλη του 2015, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Παππάς, ο κ. Πετσίτης απομακρύνθηκε από το περιβάλλον του και εργάστηκε «σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες μάλιστα συγκρούστηκαν με την κυβέρνηση».

    «Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές» συμπλήρωσε ο κ. Παππάς, μάλλον υπαινικτικά για τις δραστηριότητες του κ. Πετσίτη.

    Ωστόσο, το αφήγημα αποστασιοποίησης που επιχειρεί να προβάλει ο κ. Παππάς έχει μερικά κενά και δεν εξηγεί ορισμένα γεγονότα:

    Για παράδειγμα δεν «κολλάει» με τα όσα ανέφερε σε δηλώσεις του σε μέσα ενημέρωσης ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, Θεόδωρος Κιτσάκος, ότι ο κ. Πετσίτης επισκεπτόταν το γραφείο του ως «εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου».

    Δεν ταιριάζει με τα στοιχεία ότι έφτιαξε δική του εταιρεία με τον τίτλο «Παλαιά Προσφυγικά Αλεξάνδρας» μετά την τροπολογία για την αξιοποίηση των προσφυγικών που πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Δεν ταιριάζει με το γεγονός ότι μόλις πέρυσι τον Ιούνιο ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Σκούτας του ευχόταν μέσω Facebook «Πολύχρονος αδερφέ».

    Και δεν «κολλάει» με τις πληροφορίες ότι ο Πετσίτης παρέμενε γνωστός στην «πιάτσα» ως ο άνθρωπος με σχέσεις με το Μαξίμου.

    Η σιγή των κορυφαίων

    Όσο συντονισμένη είναι η προσπάθεια Παππά να προβάλει το δικό του αφήγημα για την υπόθεση, άλλο τόσο συντονισμένη είναι και η σιωπή στελεχών της κυβέρνησης και του κόμματος για το θέμα. Η προφανής αιτία μπορεί να είναι η προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος, όμως στο τέλος της ημέρας η ερμηνεία που μπορεί να δοθεί είναι ότι αφήνουν τον Νίκο Παππά να βγάλει μόνος του τα κάστανα από τη φωτιά.

    Η πιο χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Γιώργου Σταθάκη, ο οποίος δήλωσε πως δεν ξέρει καν τον Πετσίτη.

    Υπήρξε και προ ημερών μια τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος είπε ότι δεν καταλαβαίνει πού είναι το πρόβλημα, αλλά πέραν τούτου ουδέν…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Πετσίτης ήταν… εθελοντής λέει τώρα ο Παππάς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέες αποκαλύψεις για τη δράση Πετσίτη: Οι «αμαρτωλές» σχέσεις με την Κύπρο και τις offshore του Λαυρεντιάδη



    ΣΧΟΛΙΑ