• Ροή Ειδήσεων

  Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος: «Διαστρεβλωμένες» οι διαρροές για την υπόθεση Πετσίτη

  Πετσίτης

  Ο Μανώλης Πετσίτης σε χαλαρή διάθεση με τον Αλέκο Φλαμπουράρη και τον Αλέξη Τσίπρα


  Διαστρεβλωμένες πληροφορίες χαρακτηρίζει η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος όσα γράφτηκαν τις τελευταίες μέρες στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο για εντοπισμό ύποπτων χρηματικών ποσών σε λογαριασμούς του Μανώλη Πετσίτη στην Κύπρο, τα οποία δεν δικαιολογούνται.

  Η Αρχή, που ελέγχει τους τραπεζικούς λογαριασμούς όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση της ΔΕΠΑ, έχει αποστείλει για τον κ. Πετσίτη ανάλογο αίτημα και στην Κύπρο, στην αντίστοιχη Αρχή για το Ξέπλυμα.

  Σε ανακοίνωσή της, η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες εμμέσως διαψεύδει ότι της έχουν αποσταλεί στοιχεία για λογαριασμούς του κ. Πετσίτη από την Κύπρο και αφήνει αιχμές για διαρροή πληροφοριών που στοχεύουν να πλήξουν τις υπό εξέλιξη έρευνες.

  Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

  «Η Αρχή Καταπολέμησης της  Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες διέπεται  από μυστικότητα των ερευνών της, η οποία τους τελευταίους μήνες  φαίνεται να έχει παραβιαστεί. Οι υπαίτιοι των διαρροών ερευνώνται αρμόδια .

  Οι διαρροές έχουν στόχο να εξαναγκάσουν την Αρχή  σε αποκαλύψεις , που ασφαλώς θα βλάψουν τις συνεχιζόμενες έρευνες.

  Έχουμε τονίσει και στο παρελθόν, ότι οσάκις εντοπίζονται περιουσιακά στοιχεία προσώπων που εμπλέκονται στο έγκλημα, δεσμεύονται άμεσα και χωρίς εξαίρεση ενημερώνονται σχετικά  οι αρμόδιες ανακριτικές αρχές.

  Ειδικότερα, για την υπόθεση ΔΕΠΑ, οι πληροφορίες που διέρρευσαν είναι διαστρεβλωμένες, δεδομένου ότι η έρευνα συνεχίζεται, ενώ εστάλη προ μηνών ενημέρωση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών  με όσα στοιχεία είχαν τότε συλλεγεί.

  Εφόσον υπάρξουν νέα στοιχεία, η Αρχή θα προβεί και πάλι  άμεσα στις νόμιμες ενέργειές της και εφόσον εντοπισθούν ύποπτα χρήματα στους λογαριασμούς των ελεγχομένων θα δεσμευθούν.

  Τέλος τονίζουμε, ότι οι πληροφορίες εξωθεσμικής προέλευσης συνήθως είναι κακόβουλες και διαστρεβλωμένες επιδιώκοντας να  πλήξουν την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας της Αρχής».

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σκάνδαλο ΔΕΠΑ-ELFE: Ποιοι εμποδίζουν την έρευνα για τον Λαυρεντιάδη;

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Motor Oil: Τι είπε η διοίκηση για ΔΕΠΑ, IBG και Alpha TV  ΣΧΟΛΙΑ