• Πολιτική

    Ταραντίλης: Γνωστές εδώ και καιρό οι απόψεις Σαμαρά

    • NewsRoom
    Χρήστος Ταραντίλης

    Χρήστος Ταραντίλης (ΑΠΕ)


    Με την φράση «ο κ. Σαμαράς είναι πρώην πρωθυπουργός και οι θέσεις του για την εξωτερική πολιτική είναι γνωστές εδώ και πολύ καιρό» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, την συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στην Καθημερινή της Κυριακής σχετικά με τις διερευνητικές επαφές που ξεκίνησαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη.

    «Τον επεκτατιστή δεν τον κατευνάζεις! Γιατί έτσι γίνεται πιο αδίστακτος» ανέφερε στην συνέντευξή του ο κ. Σαμαράς, σημειώνοντας πως οι διερευνητικές επαφές με την Άγκυρα «ακυρώνουν» πιθανές κυρώσεις στην Τουρκία. Ο πρώην πρωθυπουργός δηλώνει μάλιστα αντίθετος και με μια πιθανή προσφυγή στη Χάγη, καθώς όπως σημειώνει με αυτόν τον τρόπο «θα παραιτηθούμε εξαρχής, μόνοι μας, από όλα όσα προβλέπει υπέρ μας το διεθνές δίκαιο».

    «Οι διερευνητικές επαφές δεν είναι διαπραγματεύσεις, είναι συζητήσεις άτυπες και μη δεσμευτικές, στις οποίες διερευνώνται σημεία σύγκλισης σε τυχόν μελλοντική διαπραγμάτευση για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο» σημείωσε ο κ. Ταραντίλης και συνέχισε:

    «Είναι ξεκάθαρο όπως άλλωστε έχει τονίσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ότι καμία συζήτηση δεν αφορά την εθνική κυριαρχία και τα δικαιώματα της χώρας μας. Είναι αυτονόητο ότι η ελληνική πλευρά προσέρχεται με καλή πίστη και προσδοκά να πράξει το ίδιο και η τουρκική».

    Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο μιας συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο, απάντησε: «Δεν θα πρέπει να θεωρείται είδηση μια συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν. Να πραγματοποιηθούν πρώτα οι διερευνητικές και μετά βλέπουμε».

    «Τηρήθηκαν τα μέτρα»

    Αναφορικά με τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν σε εμπορικούς δρόμους στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τις δικαιολόγησε λέγοντας ότι είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι τα καταστήματα τήρησαν τα μέτρα στους εσωτερικούς τους χώρους, γι’ αυτό και οι πολίτες συνωστίστηκαν στους εξωτερικούς χώρους.

    Πρόσθεσε, όμως, ότι και οι πολίτες φάνηκαν συνειδητοποιημένοι, καθώς τηρούσαν και τις αποστάσεις και την χρήση μάσκας. «Ο κόσμος ήταν απόλυτα συνειδητοποιημένος, συνεχίζουμε όπως έχουμε σχεδιάσει» είπε.

    Επίσης ανακοίνωσε ότι πλέον επιτρέπεται να είναι -πέραν του οδηγού- δύο οι επιβαίνοντες στα ταξί και τα επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης.

    Το πρωί της Πέμπτης (11) συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο.



    ΣΧΟΛΙΑ