• Πολιτική

    Τα παιδιά του Στέφανου Κασσελάκη και το δώρο που έκανε στον Μητσοτάκη

    Κυριάκος Μητσοτάκης - Στέφανος Κασσελάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης – Στέφανος Κασσελάκης


    Ένα μεγάλο δώρο έκανε στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. Ένα δώρο που συνδέεται με τη λεγόμενη προοδευτική ατζέντα και τη συζήτηση που γίνεται σχετικά με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

    Ο Κ. Μητσοτάκης εδώ και καιρό ήθελε να διατηρήσει στο προσκήνιο αυτό το θέμα, μάλιστα ο στενός του συνεργάτης, Αλέξης Πατέλης, τους τελευταίους μήνες έκανε πολλές συζητήσεις με υπουργούς και στελέχη της ΝΔ προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος για μια νομοθετική ρύθμιση.

    Ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ υποσχέθηκε να φέρει μέσα στην τετραετία το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών επιδιώκοντας την προσέγγιση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και αφαιρώντας από τον ΣΥΡΙΖΑ την κυριαρχία σ’ αυτόν τον χώρο.

    Η εκλογή Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε τα δεδομένα καθώς είναι ο πρώτος δηλωμένος ομοφυλόφιλος πρόεδρος κόμματος και μάλιστα παντρεμένος με τον Tyler. Αυτονόητα σε μεγάλο μέρος του κεντρώου, κεντροαριστερού χώρου αυτή η εξέλιξη έκανε «γκελ», την ίδια στιγμή που στον συντηρητικό χώρο προκαλούσε διχασμό.

    Ο κ. Μητσοτάκης δεχόταν εισηγήσεις να μην προχωρήσει στο νομοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και τη γενικότερη συζήτηση για την τεκνοθεσία. Οι εισηγήσεις έλεγαν ότι θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στους συντηρητικούς κύκλους που ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία, κύκλους που θα στρέφονταν πιο δεξιά.

    Το «όχι» Βορίδη

    Και η τάση αυτή απέκτησε ουσιαστικά έκφραση από τον Μάκη Βορίδη, ο οποίος πριν από μερικά 24ωρα δήλωσε την πλήρη αντίθεσή του.

    Ερωτηθείς για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών, ο κ. Βορίδης απάντησε ότι έχει πει την προσωπική του άποψη. «Είμαι αντίθετος, είναι ζήτημα του πρωθυπουργού να αποφασίσει το εάν και πότε […] δεν θα το ψηφίσω, το έχω πει». Επίσης, «θεωρώ ότι από τη στιγμή που δεν ανοίγει το θέμα από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, η συζήτηση στην παρούσα φάση, έχει ακαδημαϊκό και θεωρητικό χαρακτήρα».

    Κι άλλα στελέχη της ΝΔ έχουν παρόμοιες απόψεις και ήταν κάτι που προβλημάτιζε το Μέγαρο Μαξίμου, ώσπου ήρθε η συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στον Σταύρο Θεοδωράκη.

    Η αναφορά του στο γάμο του με τον Tyler και στην πρόθεσή του να κάνει δύο αγόρια που θα έχουν την προσωπικότητα του ίδιου και του συζύγου, προκάλεσε σεισμό και στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του προοδευτικού χώρου.

    Το δώρο στον κ. Μητσοτάκη ήταν ανέλπιστο καθώς η συζήτηση έφυγε από αυτό που θα έκανε η κυβέρνηση και μεταφέρθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση, προκαλώντας κύμα εσωστρέφειας.

    Ο κ. Κασσελάκης είπε συγκεκριμένα: «Εγώ και ο Τάιλερ, ο Τάιλερ και εγώ θα θέλαμε να επεκτείνουμε την οικογένειά μας. Θα θέλαμε να αποκτήσουμε δύο αγόρια, με παρένθετη μητέρα. Τον Απόλλωνα και τον Ηλία. Θα θέλαμε η προσωπικότητα του καθενός μας να μεταφερθεί στα παιδιά, ώστε να υπάρχει αυτή η συνέχεια».

    Η δήλωση αυτή προκάλεσε σάλο στον προοδευτικό χώρο και μέσα στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ που έτσι κι αλλιώς πολλοί περιμένουν στη γωνία το νέο πρόεδρο.

    Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που κατηγόρησαν τον Κασσελάκη για οικονομική συναλλαγή με παρένθετες μητέρες για να αποκτήσει παιδιά.

    Και δεν ήταν λίγοι όσοι τον κατηγόρησαν για ευγονική και για την επιλογή του να αποκτήσει μόνο αγόρια στα οποία θα περάσει το DNA του ίδιου και του συντρόφου του.

    Πλήθος σχολίων στο διαδίκτυο από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτές τις αναφορές. Σχόλια που προσωποποιήθηκαν από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ελενα Ακρίτα, η οποία είχε στηρίξει τον Κασσελάκη στις εκλογές.

    Το άδειασμα Ακρίτα

    Σε ανάρτησή της, η Έλενα Ακρίτα, η οποία έχει έναν γιο που απέκτησε μέσω υιοθεσίας, απευθύνεται στον Στέφανο Κασσελάκη, τονίζοντας ότι, «με όλο τον σεβασμό στην επιλογή σας, υπάρχουμε κι εμείς, οι μητέρες υιοθετημένων παιδιών, που δίνουμε χρόνια ολόκληρα αγώνα για να εξομαλυνθούν οι διαδικασίες υιοθεσίας και να αποκτήσουν οικογένεια όλα τα παιδιά που τη στερούνται».

    Στη συνέχεια, σημειώνει πως, «το ζητούμενο δεν πρέπει να είναι η αναπαραγωγή του DNA μας (και σιγά το DNA δηλαδή) αλλά η αγκαλιά, η στοργή και η προστασία σε ένα παιδί που ήδη βρίσκεται ανάμεσα μας». Μάλιστα, η βουλευτής σχολιάζει μόνη της την ανάρτησή της, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Για μένα το “θέλω δυο αγόρια” είναι άκρως προβληματικό. Και δεν θα στρογγυλέψω τα λόγια μου επειδή τον ψήφισα, έξω από τα δόντια τα έλεγα πάντα, δεν θα αλλάξω τώρα».

    Το «άδειασμα» από την κ. Ακρίτα και τα πυρά από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ανάγκασαν τον κ. Κασσελάκη να δώσει διευκρινίσεις.

    «Γιατί είπα στη συνέντευξή μου «θέλουμε δύο αγόρια»;

    Εξέφρασα μια ευχή.

    Προτιμάω όμως, αλήθεια, συγκεκριμένο φύλο παιδιού;

    Θα μιλήσω όπως πάντα, καθαρά:

    Εδώ δεν είναι θέμα επιλογής. Είναι θέμα ευθύνης και ενσυναίσθησης.

    Σε κάθε ζευγάρι -ετερόφυλο ή ομόφυλο- το ζητούμενο είναι να μπορέσεις να γίνεις καλός γονιός.

    Υπάρχουν υπέροχα ζευγάρια μπαμπάδων που μεγαλώνουν υπέροχα κορίτσια.

    Στην περίπτωση του δικού μας ζευγαριού, νιώθουμε δέος μπροστά σε κάτι τέτοιο.

    Απέναντι σε μία κόρη, έχω ακόμα αναπάντητα ερωτήματα για το αν θα είμαι σε θέση να τη διαπαιδαγωγήσω σωστά, να ανταποκριθώ ως γονιός με επάρκεια στις ερωτήσεις της για την εφηβεία, την έμμηνο ρύση, τη γυναικεία σεξουαλικότητα – όλα όσα συνθέτουν τη μοναδικότητα της γυναικείας φύσης».

    Ακόμη και αυτή η θέση του, όμως, σχολιάζεται αρνητικά καθώς πολλοί λένε ότι η δικαιολογία του να μην επιλέξει κόρες είναι αστεία.

    Σε κάθε περίπτωση η συζήτηση πέρασε στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ και είναι ένα μέτωπο που παραμένει ανοικτό αφού έδωσε την ευκαιρία στην εσωκομματική αντιπολίτευση να επιτεθεί στον κ. Κασσελάκη.

    Από την άλλη, η ΝΔ απεμπλέκεται προσωρινά από τη δέσμευση να φέρει στη Βουλή νομοθέτηση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών, αφήνοντας στον ΣΥΡΙΖΑ να «σκοτώνονται» για την μάλλον… άστοχη δήλωση του προέδρου κ. Κασσελάκη.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Στέφανος – Μπάτμαν, ένα όνειρο τρελό, όνειρο απατηλό, οι ανιστόρητες γελοιότητες και το σημείο βρασμού

    Κασσελάκης: Αριστερά του χαβιαριού, του Βελουχιώτη και του… Μπάτμαν



    ΣΧΟΛΙΑ