• Πολιτική

    Τα… φιλάκια του Σπίρτζη και οι μεγαλοστομίες: Οι πρώτες δηλώσεις των υπουργών μετά τον ανασχηματισμό

    Χρήστος Σπίρτζης


    Σε δηλώσεις αναφορικά με τις προτεραιότητές τους, καθώς και για ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας, προχώρησαν τα μέλη του νέου υπουργικού συμβουλίου, κατά την προσέλευσή τους στη σημερινή πρώτη του συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

    Κώστας Γαβρόγλου (υπουργός Παιδείας): Όλα τα υπουργεία δύσκολα, οι απαιτήσεις περίπλοκες, θα τα καταφέρουμε. Πρώτος στόχος είναι να ξαναβρούμε την κανονικότητα μας ως κοινωνία, εκπαιδευτικό σύστημα, βασιζόμαστε στους δασκάλους, τους καθηγητές μας, με όλες τις ελλείψεις. Μια από τις μεγάλες επιτυχίες του υπουργείου είναι ότι άνοιξαν τα σχολεία στην ώρα τους και τα βιβλία ήταν στη θέση τους και πρέπει οπωσδήποτε να εξασφαλιστεί αυτό και για του χρόνου. Όπως είπε και ο σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος, δεν υπάρχουν παρεξηγήσεις, συνεχίζουμε με τα συμφωνηθέντα.

    Πάνος Καμμένος (υπουργός Εθνικής Άμυνας): Οι στόχοι μπαίνουν και θα τους κερδίσουμε.

    Αλέξης Χαρίτσης (αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας): Οι στόχοι είναι κοινοί: ανάπτυξη και επενδύσεις. Συνεχίζουμε τη δουλειά.

    Τέρενς Κουίκ (υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό): Επειδή αυτό το υπουργείο το έχω υπηρετήσει ως διπλωματικός και πολιτικός συντάκτης χρόνια ολόκληρα και επειδή έχω περπατήσει την ομογένεια σε όποιο κομμάτι του πλανήτη κι αν ήταν, το μόνο που θέλω να πω είναι πως ως υπουργός αυτής της κυβέρνησης θέλω να συνδιαλέγομαι με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και όχι κομμάτων. (για το ΕΣΡ:) Μέχρι στιγμής η αξιωματική αντιπολίτευση μαζί με το μικροσκοπικό κομμάτι του ΠΑΣΟΚ που έχει απομείνει, αλλά βεβαίως άλλαξε μια στάση στην τελευταία ψηφοφορία, έχει αποδείξει ότι θέλει να είναι η μαύρη μαυρίλα. Καλό είναι να καταλάβει ότι αυτός ο τόπος θα αποκτήσει κανάλια με νόμιμη λειτουργία, πληρώνοντας τα νόμιμα και καλό θα είναι να σταματήσει να κάνει παιχνίδια που βλάπτουν και τη δημοκρατία.

    Νεκτάριος Σαντορινιός (υφυπουργός Ναυτιλίας): Έχουμε να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα, πρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης και σε ό,τι αφορά τον δικό μου τομέα το στοίχημα της νησιωτικότητας, της ανάπτυξης των νησιών και την βελτίωση των συνθηκών των κατοίκων. Η αξιολόγηση κλείνει πιστεύω με ευνοϊκούς όρους γιατί, μην ξεχνάτε ότι τα περισσότερα τα έχουμε θέσει εμείς ως προαπαιτούμενα, όπως οι εργασιακές σχέσεις, όπου θέλουμε καλύτερες συνθήκες για την επόμενη μέρα για τους εργαζόμενους. (για τον ΦΠΑ στα νησιά:) Πιστεύουμε ότι ίσως μπορέσουμε να το αναβάλουμε όμως σε κάθε περίπτωση θα προσπαθήσουμε να υπάρξουν αντισταθμιστικά μέτρα για όλους τους νησιώτες.

    Χρήστος Σπίρτζης (υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, απαντώντας σε σχόλιο ότι για κάποιους ήταν έκπληξη η παραμονή του στο πόστο του): Να τους δώσετε πολλά φιλιά!

    Θεανώ Φωτίου (αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την Κοινωνική Αλληλεγγύη): Είναι ένα υπουργικό συμβούλιο μάχης, έχουμε μια νέα εξαιρετικά άξια υπουργό που ξέρει ακριβώς όλο το θέμα πάνω στη δεύτερη αξιολόγηση. Το θέμα δεν είναι αν είσαι νέος ή μεγάλος, αλλά να μπορείς να είσαι αποτελεσματικός, μεθοδικός, να ξέρεις το αντικείμενο σου και να έχεις πλήρη κάλυψη σε όλα τα θέματα. Προσωπικά πιστεύω στη νεότητα. Οι αντιστάσεις πάντα υπάρχουν και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι για το καλό του λαού. (για το αν ξανανοίγει το ασφαλιστικό από την πλευρά των εταίρων:) Αυτά είναι όσα θα ήθελαν κάποιοι να λένε και να αποκαρδιώνουν τον κόσμο, δεν μπορεί να θεωρούμε ότι ξανανοίγει κάτι που έχει κλείσει εντελώς στην πρώτη αξιολόγηση.

    Βαγγέλης Αποστόλου (υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων): Οι μέρες του αγροτικού χώρου είναι καλές, οι προοπτικές καλές, τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην ώρα τους.

    Όλγα Γεροβασίλη (υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Επιτάχυνση, αποτελεσματικότητα, νέα ώθηση στο κυβερνητικό έργο. Από τον καινούριο ρόλο μου θα εργαστώ για ένα κράτος παραγωγικό, ανοικτό στην υπηρεσία των πολλών, ένα κράτος, το οποίο θα συμβάλει ως μηχανή στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

    Έφη Αχτσιόγλου (υπουργός Εργασίας): Στις 14 Νοεμβρίου περιμένουμε τους δανειστές για να συνεχίσουμε τη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά, Η στρατηγική της κυβέρνησης για τα εργασιακά είναι συγκεκριμένη και το έργο στο υπουργείο Εργασίας θα συνεχιστεί συλλογικά.

    Παναγιώτης Κουρουμπλής (υπουργός Ναυτιλίας): Μέγα το της θαλάσσης κράτος. Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ναυτοσύνης, γιατί η θάλασσα δεν είναι μόνο η ιστορική διαδρομή, η σχέση με τη σπουδαία γεωστρατηγική θέση της χώρας, αλλά το μέσο που μπορεί να προβάλεις τον ελληνικό πολιτισμό, και ένα μέσο που μπορεί η χώρα να αποκτήσει παγκόσμια προβολή. Δεν παρέλαβα ακόμα, θα παραλάβω, και θεωρώ ότι ο Θοδωρής Δρίτσας είναι ένας άνθρωπος που μπορεί κανείς να εμπιστευτεί τους δρόμους και τις προσπάθειες που έχει κάνει.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το σίριαλ της απομάκρυνσης Φίλη και πώς ο Τσίπρας δημιούργησε έναν ισχυρό «εχθρό»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αναβάλλεται για την Πέμπτη η Διάσκεψη των Προέδρων – Παραμένει το αδιέξοδο για το ΕΣΡ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews. Δίνουμε 5 δωροεπιταγές από τα Attica αξίας 1.000 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ