ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι εξελίξεις της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή και οι επιπτώσεις στις διεθνείς ενεργειακές αγορές, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου με τον υπουργό Εσωτερικών των ΗΠΑ και επικεφαλής του Συμβουλίου Ενεργειακής Κυριαρχίας Doug Burgum.
Όπως ανέφερε ο κ. Παπασταύρου, οι εξελίξεις αυτές επιβεβαιώνουν την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας.
«Σε μια εποχή», προσθέτει, «όπου η ενεργειακή ασφάλεια αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα, η στρατηγική της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ταχεία ανάπτυξη του τομέα των υδρογονανθράκων, με τη συμμετοχή των δύο μεγαλύτερων αμερικανικών ενεργειακών εταιρειών στον κόσμο, της ExxonMobil και της Chevron, αποκτά ιδιαίτερη σημασία.
Το ίδιο ισχύει και για τον Κάθετο Διάδρομο, ως στρατηγικό ενεργειακό άξονα για την Ευρώπη, που ενισχύει τον ρόλο της Ελλάδας στη νέα ενεργειακή αρχιτεκτονική της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και ενδυναμώνει τη διατλαντική ενεργειακή συνεργασία».
Διαβάστε επίσης
Παράταση στις αιτήσεις για Πρότυπα, Δημόσια Ωνάσεια και Πειραματικά σχολεία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Eρχεται τραπεζικό deal, το big short στην Metlen και η αποθέωση, οι ντομάτες του Θεοδωρόπουλου, η έδρα Μυστακίδη στο LSE, οι νέες business Χούμπαυλη, σε ποιο σπίτι στεγάζει τον έρωτά του ο 70χρονος πολιτικός
- Κρι Κρι: Ισχυρές επιδόσεις με όχημα το greek yoghurt
- Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή: Το διαμάντι των Σπετσών διηγείται το παρελθόν, το παρόν και το όραμα για το μέλλον
- Metlen: H JP Morgan, το big short, και το super report με την τιμή στόχο τα 64 ευρώ – Όλο το παρασκήνιο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.