• Πολιτική

    Στον Έβρο σήμερα Χρυσοχοΐδης και Παναγιωτόπουλος – Συναγερμός για νέες προσφυγικές ροές από Αφγανιστάν

    • NewsRoom

    Από τα επεισόδια στις Καστανιές του Έβρου τον Φεβρουάριο του 2020 (ΑΠΕ)


    Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση και τις Αρχές εξαιτίας των εξελίξεων στο Αφγανιστάν και της ισχυρής πιθανότητας να προκαλέσουν ένα νέο προσφυγικό κύμα από την Τουρκία προς την ΕΕ μέσω του Έβρου.

    Εν μέσω των διεθνών εξελίξεων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επισκέπτονται σήμερα τον Έβρο.

    Οι δυο υπουργοί θα προσγειωθούν με ελικόπτερο στο γήπεδο της Ορεστιάδας, συνοδευόμενοι από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκη.

    Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα evros-news.gr θα επισκεφθούν τις Καστανιές και θα επιθεωρήσουν την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

    Οι δύο υπουργοί, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, θα μεταβούν και στο νέο φράχτη που κατασκευάζεται στην περιοχή των Φερών, ενώ στη συνέχεια θα έχουν ευρεία σύσκεψη στην XII Μεραρχία Πεζικού στην Αλεξανδρούπολη, με την συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων.

    Εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό των νέων προσφύγων στις 500.000.

    Το θέμα απασχόλησε πρόσφατα και το ΚΥΣΕΑ.

    Εξάλλου χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σημείωσε ότι η κυβέρνηση ζήτησε ενιαία ευρωπαϊκή στάση και να καταστεί σαφές στην Τουρκία ότι η ΕΕ δεν θα ανεχτεί την εργαλειοποίηση των προσφύγων, όπως συνέβη τον χειμώνα του 2020.

    «Οι δυνάμεις αποτροπής είναι σε απόλυτη εγρήγορση σε όλες τις πύλες εισόδου. Δεν θα επιστρέψουμε σε σκηνές 2015, ούτε σε πύλες εισόδου, ούτε σε σιδηροδρομικές γραμμές ούτε στους αστικούς ιστούς… Η Ελλάδα δεν θα ξαναϋπάρξει ξέφραγο αμπέλι» δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

    Διαβάστε ακόμη:

    ΟΗΕ: Οι Ταλιμπάν εντείνουν την αναζήτηση Αφγανών που συνεργάστηκαν με το NATO

    Άτακτη εκκένωση: Περισσότεροι από 18.000 άνθρωποι έφυγαν από το Αφγανιστάν – Νέο μήνυμα Μπάιντεν απόψε



    ΣΧΟΛΙΑ