• Πολιτική

    Στον Άρειο Πάγο οι αστυνομικοί κατά της Νίνας Κασιμάτη

    Νίνα Κασιμάτη, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ


    Πρόσκληση στην βουλευτή  Νίνα Κασιμάτη «να κοιτάξει στα μάτια τους συγγενείς νεκρών συναδέλφων τους και να τους πει ‘μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι’ », απηύθυναν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί που επισκέφθηκαν σήμερα τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον ενημέρωσαν για τις «δηλώσεις στοχοποίησης της κυρίας βουλευτού».

    Οι συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ, συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους Βασ. Καπερνάρο και Εβίτα Βαρελά, θα καταθέσουν τις επόμενες μέρες, όπως είπαν, έγκληση για εξύβριση σε βάρος της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και αγωγές αποζημίωσης.

    Ο πρόεδρος των Ένωσης Ειδικών Φρουρών της ΕΛΑΣ, Βασίλης Ντούμας και ο γενικός γραμματέας του σωματείου, Στράτος Μαυροειδάκος δήλωσαν, μεταξύ άλλων:

    «Δεν θα επιτρέψουμε να νομιμοποιηθεί η φρασεολογία του περιθωρίου από τους θεσμούς. Οφείλουν οι αρμόδιοι να βάλουν στη θέση της την κυρία βουλευτή και όποιον άλλον προβαίνει σε έκνομες ενέργειες».

    Ο δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος τόνισε πως για πρώτη φορά βουλευτής καταφέρεται κατά των αστυνομικών ενώ έκανε έκκληση στον αρχηγό της ΕΛΑΣ να ζητήσει γνωμοδότηση από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να πάψει να θεωρείται ότι δεν έχει δόλο όποιος εξυβρίζει χρησιμοποιώντας γενικές εκφράσεις.

    Από την πλευρά της η Εβίτα Βαρελά έκανε λόγο για δήλωση στοχοποίησης του σώματος της ελληνικής αστυνομίας με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.



    ΣΧΟΛΙΑ