• Πολιτική

    Στην Αθήνα ο Χαλίφα Χαφτάρ (upd)

    • NewsRoom
    Χάφταρ

    Χαλίφα Χαφτάρ


    Στην Αθήνα βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χαλίφα Χαφτάρ. Η έλευσή του δεν ανακοινώθηκε επίσημα για λόγους ασφαλείας.

    Η έλευση του Χαλίφα Χαφτάρ στην Αθήνα γίνεται μόλις δύο εικοσιτετράωρα πριν από τη διεθνή Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, από την οποία έχουν αποκλειστεί τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος.

    Το αεροπλάνο του Χαλίφα Χαφτάρ  προσγειώθηκε στις 19:50 στο αεροδρόμιο της Αθήνας  υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας. Το πρόγραμμα των επαφών που θα έχει στην πρωτεύουσα είναι άγνωστο, ωστόσο πληροφορίες τον θέλουν να συναντάται με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Ο Χαφτάρ θα διανυκτερεύσει στην Αθήνα και το πρωί της Παρασκευής θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο γραφείο του στη Βουλή, καθώς δεν είναι επίσημα αρχηγός κράτους προκειμένου να υπάρξει επίσημη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Λίβυος στρατάρχης φρουρείται από ισχυρές δυνάμεις της ΕΚΑΜ και της Αντιτρομοκρατική.

    Ο στρατάρχης Χαφτάρ θα συναντηθεί επίσης με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού, αντιναύαρχο ε.α. Αλέξανδρο Διακόπουλο. Η συνάντηση με τον κ. Δένδια στο υπουργείο Εξωτερικών έχει προγραμματιστεί, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, για τις 09:20 το πρωί της Παρασκευής.



    ΣΧΟΛΙΑ