• Πολιτική

    Χάικο Μάας (Γερμανός ΥΠΕΞ): Ο Χαφτάρ θα τηρήσει την υπάρχουσα εκεχειρία στη Λιβύη

    • NewsRoom
    Μάας Γερμανία

    Χάικο Μάας, Γερμανός ΥΠΕΞ


    Ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, διοικητής των δυνάμεων του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, δεσμεύθηκε να εφαρμόσει μια εκεχειρία στη χώρα, μετέδωσε το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο n-tv, επικαλούμενο δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας.

    «Δεσμεύτηκε να συμμορφωθεί με την εκεχειρία, παρά το γεγονός ότι δεν υπέγραψε τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Μόσχα νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα. Είναι πολύ σημαντικό», μετέδωσε το γερμανικό δίκτυο, αναφερόμενο σε δηλώσεις του Μάας  μετά τη συνάντησή του με τον Χαφτάρ στη Βεγγάζη.

    Λίγο νωρίτερα, ο επικεφαλής της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας Φάγιεζ αλ Σάρατζ είχε ανακοινώσει μέσω του γραφείου Τύπου του ότι θα συμμετάσχει στη διεθνή διάσκεψη για τη Λιβύη που θα διεξαχθεί στο Βερολίνου.

    «Θα είμαστε παρόντες στο Βερολίνο», δήλωσε ο Σάρατζ κατά τη διάρκεια μιας σύσκεψης με μέλη του υπουργικού συμβουλίου του και άλλους αξιωματούχους, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    Λίγο αργότερα την είδηση επιβεβαίωσε το ίδιο το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας.

    «Ο στρατάρχης Χάφταρ διατύπωσε την ετοιμότητά του να συμβάλει στην επιτυχία της Διάσκεψης της Λιβύης στο Βερολίνο και είναι πρόθυμος να συμμετάσχει. Επανέλαβε τη δέσμευσή του να τηρηθεί η υπάρχουσα εκεχειρία», αναφέρει στο Twitter το γερμανικό ΥΠΕΞ, επικαλούμενο τον Μάας.



    ΣΧΟΛΙΑ