ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την έντονη δυσαρέσκειά του για την απόφαση της Γερμανίας να αποκλείσει την Ελλάδα από τη Διάσκεψη του Βερολίνου για το μέλλον της Λιβύης εξέφρασε ο Λυβικός Εθνικός Στρατός (LNA) του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.
«Ρωτάμε γιατί η Ελλάδα δεν έχει προσκληθεί στις συνομιλίες στο Βερολίνο. Μήπως δεν είναι η Ελλάδα μία από τις πιο επηρεασμένες χώρες από αυτή τη σύγκρουση;», αναφέρει ο LNA σε μήνυμά του.
https://twitter.com/LNA2019M/status/1217447282578272256
Αντίθετα, ο εκπρόσωπος του GNA, της φιλικά προσκείμενης προς την Τουρκία κυβέρνησης της Τρίπολης, σχολίασε πως η Ελλάδα «δεν έχει να προσφέρει κάτι ουσιαστικό».
Από την πλευρά του το Βερολίνο υποστήριξε πως η μη πρόσκληση της Ελλάδας στη Διάσκεψη έχει να κάνει με το γεγονός πως δεν θα γίνει συζήτηση για τα θαλάσσια σύνορα, αλλά και το ότι η διαδικασία είναι συνέχεια παλαιότερων προσπαθειών (στις οποίες δεν συμμετείχε η Ελλάδα). Παράλληλα, υποστηρίζει πως η Ελλάδα και άλλες χώρες που έχουν ενδιαφέρον για την περιοχή, μπορεί να κληθεί σε μεταγενέστερες συναντήσεις για το μέλλον της Λιβύης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κωσταντοπούλου: Ζήτησε από τον Χρυσοχοΐδη να ζητήσει παραίτηση Γεωργιάδη ή να παραιτηθεί, επειδή αστυνομικός ειδοποίησε τον Υπ. Υγείας για τη μήνυση που του κατέθεσε
- Τζον Χίλι: Δέσμευση των συμμάχων του Κιέβου για στρατιωτική βοήθεια $35 δισ. στην Ουκρανία το 2026
- Τραμπ: «Μπορεί να έχουμε συμφωνία με το Ιράν σε ένα μήνα»
- Τραμπ: Την επόμενη εβδομάδα η ανακοίνωση του σχεδίου χρηματοδότησης για την ανοικοδόμηση της Γάζας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.