• Πολιτική

    Στη Βουλή σήμερα το αφορολόγητο – Στο παρά πέντε των εκλογών

    βουλη

    Ελληνική Βουλή


    Σήμερα είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί η τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας της τρέχουσας Συνόδου της Βουλής και μεγάλος πρωταγωνιστής της σημερινής συνεδρίασης είναι η τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου.

    Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο κύρωσης της Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, με στόχο την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της Υγείας.

    Η αναγγελία της τροπολογίας είχε γίνει από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος είχε υποσχεθεί, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου από την 1/1/2020, την τελευταία μέρα της λειτουργίας της Βουλής, καταθέτοντας τροπολογία μια ανάσα πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τώρα τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, να προσέλθει, με την κοινοβουλευτική του ομάδα στη Βουλή και να ψηφίσει την εν λόγω τροπολογία. Υπενθυμίζεται ότι, προ ημερών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει ότι δεν πρόκειται να συμμετέχει στην ψηφοφορία για την τροπολογία που αφορά στην κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου, καθώς θεωρούσε ότι πρόκειται για προεκλογικά παιχνίδια του κ. Τσίπρα, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θέλει να είναι μέρος αυτού.

    Σημειώνεται, μάλιστα, ότι σχετική πρόταση, για την κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου, είχε καταθέσει νωρίτερα τόσο η ΝΔ, όσο και το ΚΚΕ. Παρ’ όλα αυτά, ο πρωθυπουργός δεν τις είχε κάνει τότε δεκτές, προχωρώντας αργότερα με τη σειρά του στην ίδια πρόταση.

    Η σημερινή ψήφιση αναμένεται να διεξαχθεί με «επεισόδια», αν ληφθούν υπόψη τα γεγονότα των προηγούμενων συνεδριάσεων. Συγκεκριμένα, η ΝΔ, όπως είχε προαναγγείλει ο πρόεδρός της, απέχει από όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Επιπλέον, το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και η ΧΑ παρίστανται στην έναρξη των συνεδριάσεων, καταγγέλλουν τη διαδικασία και στη συνέχεια αποχωρούν. Τέλος, το Ποτάμι συμμετέχει κανονικά σε όλες τις διαδικασίες της Βουλής.



    ΣΧΟΛΙΑ