• Πολιτική

    Στη Μόσχα ο Χάρης Θεοχάρης: Συναντήσεις με την ηγεσία του ρωσικού τουρισμού

    • NewsRoom
    Τουρισμός για όλους - Θεοχάρης: Ανοικτό το ενδεχόμενο για νέα παράταση

    Ο υπουργός τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης


    Η Ρωσία και η Ελλάδα συνδέονται με μακρές, στενές και φιλικές σχέσεις, πράγμα, που επιβεβαιώνεται από τις δραστήριες και στενές οικονομικές και ανθρωπιστικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε η Ζαρίνα Ντογκούζοβα, επικεφαλής του ρωσικού Ομοσπονδιακού Οργανισμού για τον Τουρισμό, υποδεχόμενη τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος πραγματοποιεί τετραήμερη επίσκεψη στη Μόσχα.

    Κεντρικό θέμα στην ημερήσια διάταξη των συναντήσεων και συνομιλιών με τη ρωσική πλευρά είναι η ομαλή επανέναρξη των τουριστικών ροών, καθώς, όπως σημείωσε σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους ο Χάρης Θεοχάρης, «η χώρα μας έχει ανακοινώσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το άνοιγμα του τουρισμού και σ’ αυτό το σχέδιο περιλαμβάνεται το άνοιγμα προς συγκεκριμένες χώρες-στόχους και η Ρωσία φυσικά είναι μέσα στις χώρες αυτές».

    «Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία με την κα Ντογκούζοβα και θέσαμε όλη την βεντάλια του ασφαλούς ανοίγματος, πώς ακριβώς θα γίνει, τα δικά μας συστήματα, τα αντίστοιχα συστήματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και θεωρώ ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε με εντατική δουλειά το επόμενο διάστημα τις συνθήκες εκείνες, που θα επιτρέψουν το ασφαλές άνοιγμα και γιατί όχι ροές, που δεν είχαμε τη δυνατότητα να υπάρξουν πέρυσι», τόνισε ο υπουργός Τουρισμού και συνέχισε:

    «Πράγματι έχουμε ήδη ανακοινώσει ότι η χώρα μας ανοίγει τις πύλες της στον τουρισμό από τις 14 Μαΐου και μετά. Το σύστημά μας έχει αρκετά σημεία, τα οποία έχουν περιγραφεί ήδη, τις λεγόμενες πέντε γραμμές άμυνας και συνεπώς είμαστε πεπεισμένοι ότι θα δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες, που το άνοιγμα θα είναι ασφαλές και για όσους φιλοξενούμε, αλλά φυσικά και για τους Έλληνες πολίτες. Δεν βλέπουμε κάτι, το οποίο να μας οδηγεί σε διαφορετικά συμπεράσματα, παρ’ όλ’ αυτά πάντοτε είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους λοιμωξιολόγους, με τις υπόλοιπες υπηρεσίες για να σιγουρέψουμε ότι οι συνθήκες εκείνες είναι τέτοιες, που θα επιτρέψουν να το υλοποιήσουμε με ασφάλεια».

    Η επικεφαλής του ρωσικού τουρισμού επεσήμανε ότι «συμφωνήσαμε σταδιακά και με βήματα, συνυπολογίζοντας την ασφάλεια των τουριστών μας να προχωρήσουμε στο ζήτημα της περαιτέρω διεύρυνσης των τουριστικών ροών” και διαβεβαίωσε ότι “ενδιαφερόμαστε για τη σταδιακή, ασφαλή και άνετη αποκατάσταση του τουρισμού μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας. Υπολογίζουμε ότι θα έχουμε στενές επαφές με την ελληνική πλευρά με σταθερή ανταλλαγή πληροφοριών, έτσι ώστε να κατοχυρωθεί η ασφάλεια των πολιτών μας».

    Ο υπουργός Τουρισμού πραγματοποιεί τώρα διαδοχικές συναντήσεις με τους κορυφαίους τουριστικούς πράκτορες της Ρωσίας και του ελληνορωσικού τουρισμού και θα συναντηθεί απόψε με τον κυβερνήτη της Γιακουτίας, τον επιφανή φιλέλληνα Αϊσέν Νικολάεφ, ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει ως Δήμαρχος Γιακούτσκ στην αδελφοποίηση της πρωτεύουσας της Γιακουτίας με τον Δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας.

    Αύριο ο Χ. Θεοχάρης θα συνεχίσει τις επαφές του στη Μόσχα με την ηγεσία του ρωσικού υπουργείου Μεταφορών και την αρμόδια για τις τουριστικές πτήσεις ρωσική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Μάνφρεντ Βέμπερ: Nα επιταχυνθεί η διαδικασία για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Δένδια – Ερντογάν, ξεκίνησε η συνάντηση με Τσαβούσογλου

    Tετραμερής υπουργική Σύνοδος Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και ΗAE στην Πάφο



    ΣΧΟΛΙΑ