• Πολιτική

    ΣτΕ: Συζητήθηκαν οι προσφυγές 550 κάτοικων για ακύρωση της επένδυσης στο Ελληνικό!

    Ελληνικό

    Ελληνικό


    Να ακυρωθεί η επένδυση στο Ελληνικό ζητούν 550 κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και σύλλογοι, με προσφυγές που συζητήθηκαν σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

    Οι προσφεύγοντες ζητούν να ακυρωθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για τα έργα που πρόκειται να κατασκευαστούν, στο λεγόμενο μητροπολιτικό πάρκο Ελληνικού-Αγίου Κοσμά, ύψους 6 δισεκ. ευρώ, από επενδυτικό σχήμα υπό την εταιρεία Lamda Development, συμφερόντων του Ομίλου Λάτση.

    Ήδη, από τον περασμένο Φεβρουάριο η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει κρίνει νόμιμη και συνταγματική την επένδυση.

    Στις προσφυγές υποστηρίζεται ότι οι ουρανοξύστες που προβλέπεται να χτιστούν δεν μπορεί να ξεπερνούν το ύψος της Ακρόπολης και πρέπει να εναρμονίζονται με το Αττικό τοπίο.

    Ακόμη, αναφέρεται ότι στην επίμαχη περιοχή των 6.000 στρεμμάτων δημιουργείται μια ολόκληρη πόλης των 44.000 κατοίκων, η οποία θα έχει διπλάσιο συντελεστή δόμησης, αφού ο γενικά επικρατέστερος συντελεστής δόμησης είναι 0,80 στην επίμαχη περιοχή του Ελληνικού προβλέπεται από 0,86 έως 1,80.



    ΣΧΟΛΙΑ