• Top Stories

    Το ΣτΕ αδειάζει (ξανά) τον Σκουρλέτη για τις Σκουριές

    σκουπίδια


    Άκυρη με τη “βούλα” του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Πάνου Σκουρλέτη, βάσει της οποίας, τον περασμένο Αύγουστο, ανακλήθηκαν οι τεχνικές μελέτες του έργου, στις Σκουριές Χαλκιδικής.

    Δημοσιεύθηκαν, σήμερα, οι αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας επί αιτήσεων ακυρώσεως της ανώνυμης εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.» και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χαλκιδικής (και λοιπών σωματείων εργαζομένων) κατά της επίμαχης απόφασης του Υπουργού .

    Σύμφωνα με το διατακτικό της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ, η συντριπτική πλειοψηφία των συμβούλων αποφάνθηκε ότι πρέπει να γίνει δεκτή η αίτηση της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός και να ακυρωθεί η απόφαση του Υπουργού Πάνου Σκουρλέτη.

    Ωστόσο, οι ανώτατοι δικαστές επικαλούμενοι παλαιότερη απόφαση του ΣτΕ για το ίδιο θέμα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι παράγει δεδικασμένο που δεσμεύει το δικαστήριο.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι στην επίμαχη απόφαση , που φέρει ημερομηνία έκδοσης Αύγουστος του 2015, οι σύμβουλοι επικρατείας ανέπεμψαν στη Διοίκηση τον καθορισμό εκ νέου των όρων λειτουργίας των Ορυχείων, προκειμένου να βρεθεί ενδεδειγμένη λύση για να μην υπάρχουν μελλοντικά προβλήματα στη λειτουργία τους.

    Διαβάστε ακόμα: Τι κρύβει η διφορούμενη απόφαση Σκουρλέτη για την Eldorado Gold

     



    ΣΧΟΛΙΑ