• Πολιτική

    Σταϊκούρας στο Συνέδριο ΝΔ: Η νέα κρίση δεν θα εκτρέψει την οικονομία λόγω των ισχυρών θεμελίων που έχουμε θέσει

    Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

    Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας


    Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας εμφανίστηκε ο Χρήστος Σταϊκούρας κατά την ομιλία του στο 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

    Όπως ανέφερε η χώρα κατάφερε να αντιμετωπίσει με επιτυχία «πολυεπίπεδες» κρίσεις, τιμώντας την ψήφο των πολιτών και τηρώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, υλοποιώντας τα προγράμματά της.

    «Με συστηματική προσπάθεια καταφέραμε να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία και λειτουργική την οικονομία, καταγράφοντας θετικές εξελίξεις. Όπως η ισχυρή ανάκαμψη, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, η μόνιμη μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, η συρρίκνωση της ανεργίας, η στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, η αποπληρωμή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

    «Τα ισχυρά θεμέλια που έχουμε θέσει, μας κάνουν να αισιοδοξούμε ότι η νέα κρίση δεν θα οδηγήσει σε μη αντιστρέψιμη κατάσταση. Θα πλήξει, αλλά δε θα εκτρέψει την οικονομία», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση με την πολιτική της δημιουργεί τον δημοσιονομικό χώρο για γενναίες παρεμβάσεις και ουσιαστικές λύσεις.

    «Η παράταξή μας διαχρονικά έχει αποδείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί με επιτυχία πρωταγωνιστικά και ουσιαστικά στις ιστορικές προκλήσεις και αποστολές. Έτσι και τώρα, παρά τις μεγάλες φουρτούνες, θα τα καταφέρουμε και πάλι. Θα οδηγήσουμε το εθνικό σκάφος σε ήρεμες θάλασσες», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.

    Διαβάστε επίσης:

    Νίκος Παναγιωτόπουλος: Συνεχίζουμε την υλοποίηση του σχεδίου ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων

    Μηταράκης: Η Ελλάδα δεν είναι, πλέον, η ανοχύρωτη πολιτεία της περιόδου 2015-2019

    Πλεύρης: Δώσαμε τον αγώνα με όσους είναι στο ΕΣΥ, τώρα πάμε στην επόμενη μέρα για τη συνολική στήριξη της Υγείας



    ΣΧΟΛΙΑ