• Πολιτική

    Στα δικαστήρια η κόντρα Τραμπ – CNN: Ο τηλεοπτικός κολοσσός μηνύει τον Αμερικανό πρόεδρο!

    • NewsRoom
    Τραμπ CNN Ακόστα

    Ο Ντόναλντ Τραμπ διαπληκτίζεται με τον δημοσιογράφο του CNN, Τζιμ Ακόστα


    Μήνυση κατά του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και μιας σειράς από συνεργάτες του, υπέβαλε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, με αφορμή την αποπομπή του διαπιστευμένου δημοσιογράφου Jim Acosta από τον Λευκό Οίκο.

    Το CNN ζητάει την άμεση επιστροφή της διαπίστευσης του Jim Acosta, η οποία κατασχέθηκε την περασμένη εβδομάδα μετά την έντονη κόντρα του μπροστά στις κάμερες με τον Αμερικανό πρόεδρο. Στο κείμενο της μήνυσης, η νομική υπηρεσία του τηλεοπτικού δικτύου καταγγέλλει  παραβίαση των δικαιωμάτων του Acosta, αλλά και του CNN, όπως αυτά ορίζονται από την Πρώτη και την Πέμπτη Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ.

    Η μήνυση υποβλήθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της πρωτεύουσας της χώρας, Ουάσινγκτον, την Τρίτη το πρωί (τοπική ώρα).

    Πλην του Ντόναλντ Τραμπ, εγκαλούνται ο επιτελάρχης της αμερικανικής Προεδρίας, John Kelly, η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου (κυβερνητική εκπρόσωπος) Sarah Sanders, ο αναπληρωτής επιτελάρχης για ζητήματα επικοινωνίας Bill Shine, ο διευθυντής της Secret Service, Joseph Clancy και ο αστυνομικός της υπηρεσίας ο οποίος ζήτησε και έλαβε τη διαπίστευση του Acosta την περασμένη Τετάρτη.

    Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, την επομένη των ενδιάμεσων εκλογών, ο Τραμπ είχε έντονο διάλογο με τον ανταποκριτή του CNN, τον οποίο χαρακτήρισε “απαίσιο άνθρωπο” και “αγενή”. Ο Acosta, ο οποίος δεν ικανοποιήθηκε από την απάντηση του Αμερικανού προέδρου για το μεταναστευτικό ζήτημα και το καραβάνι μεταναστών που πλησιάζει τα σύνορα της χώρας, επέμεινε με νέες ερωτήσεις σχετικά με την έρευνα για ρωσική εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές του 2016.

    Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

    To CNN ζητεί από το δικαστήριο την έκδοση προσωρινής εντολής ώστε ο Jim Acosta να επιστρέψει άμεσα στα καθήκοντά του στον Λευκό Οίκο και, όταν εκδικαστεί η υπόθεση, να μην μπορεί πλέον η αμερικανική Προεδρία να στερήσει την πρόσβαση στον συντάκτη του στο κτήριο και στην κάλυψη των γεγονότων εντός αυτού.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έξαλλος ο Τραμπ με δημοσιογράφο του CNN: «Αρκετά, είσαι αγενής και απαίσιος, κάτσε κάτω» (video)



    ΣΧΟΛΙΑ