• Πολιτική

    Στ. Πέτσας: Η Τουρκία έχει γίνει επίσημος διακινητής μεταναστών και fake news

    • NewsRoom

    Στέλιος Πέτσας, αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών


    Οργανωμένο σχέδιο της Άγκυρας στον Έβρο καταγγέλλει η ελληνική κυβέρνηση. Η Τουρκία αντί να περιορίσει τα κυκλώματα διακινητών των μεταναστών και προσφύγων έχει γίνει η ίδια διακινητής, ανέφερε την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

    Τόνισε ότι η οργανωμένη και συντονισμένη επιχείρηση από την Τουρκία προκύπτει από τη συγκέντρωση μεταναστών σε Κωνσταντινούπολη και Αδριανούπολη, την δωρεάν μεταφορά τους με λεωφορεία της στρατοχωροφυλακής της, τα μηνύματα για δήθεν ανοιχτά σύνορα, τη δημοσιοποίηση από την κρατική τηλεόραση χάρτη με περάσματα στον Έβρο και τα νησιά και τη χρήση δακρυγόνων από μετανάστες που χρησιμοποιεί ο τουρκικός στρατός.

    Παίρνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για την φύλαξη των συνόρων μας, διαβεβαίωσε ο κ. Πέτσας και διέψευσε κατηγορηματικά οποιοδήποτε περιστατικό με πραγματικά πυρά από τις ελληνικές Αρχές.

    Ο κ. Πέτσας καταδίκασε συνολικά τις ψευδείς ειδήσεις που διακινούνται από την τουρκική πλευρά, καταγγέλλοντάς την για τέτοιες πρακτικές που παρουσιάζουν τραυματίες ή νεκρούς στις Καστανιές.

    «Υπήρξε διακίνηση πληροφοριών για δήθεν τραυματίες από ελληνικά πυρά, το διαψεύδω κατηγορηματικά» είπε ο Στέλιος Πέτσας. «Δεν υπάρχει κανένα περιστατικό με πυρά από τις ελληνικές αρχές» επανέλαβε στη συνέχεια.

    «Διαψεύδουμε κατηγορηματικά όλα αυτά τα ψέμματα. Όλοι μπορούν να καταλάβουν πόσα ψέμματα έχουν ειπωθεί τις τελευταίες ημέρες. Καλούμε την άλλη πλευρά να σταματήσει αυτή την προπαγάνδα» είπε ερωτηθείς σχετικά.

    «Όταν είμαστε απέναντι σε ένα κράτος που είναι παραγωγός ψευδών ειδήσεων, εμείς ενημερώνουμε τους συνομιλητές μας και την κοινή γνώμη, υπάρχει κινητοποίηση των ελληνικών αρχών στο εξωτερικό» είπε ακόμα ο κ. Πέτσας.

    Αναφερόμενος στην επίσκεψη των ηγετών της ΕΕ στον Έβρο ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως η Τουρκία εκμεταλλεύεται απελπισμένους ανθρώπους για να προωθήσει την γεωπολιτική ατζέντα της. Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς όσους θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα να μην το επιχειρήσουν, καθώς και ότι τα σύνορά μας είναι αδιαπραγμάτευτα.

    Από την πλευρά τους οι Ευρωπαίοι ηγέτες έστειλαν ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης και σημείωσαν με έμφαση ότι τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα.

    Παράλληλα, εξήγγειλαν οικονομική στήριξη προς την Ελλάδα ύψους 700 εκατ. ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ