• Πολιτική

    Σπίρτζης κατά Αχτσιόγλου-Τσακαλώτου: «Το επιτελείο μας δεν γνώριζε ότι η αγορά έχει πάρει ανάσα»

    • NewsRoom


    «Κάρφωσε» την Έφη Αχτσιόγλου και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στο Μega, μία ημέρα μετά την προαναγγελία παραίτησής του από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

    Όταν ρωτήθηκε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε συνέχεια τον Μητσοτάκη που «προσπαθούσε να στηρίξει την κοινωνία», σημείωσε: «Ήταν ένα κενό από το οικονομικό μας επιτελείο που δεν γνώριζε ότι η αγορά έχει πάρει μια μεγάλη ανάσα» -όπως είναι γνωστό, τομεάρχης  Οικονομικών είναι η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία θεωρείται εκ των φαβορί για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα.

    «Όταν η θέση ενός κόμματος είναι σταθερή φορολογική πολιτική, και υπάρχει ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που βγαίνει και το αμφισβητεί, γκριζάρει η εικόνα; Προφανώς» ανέφερε αφήνοντας αιχμές για την προεκλογική δήλωση του Γιώργου Κατρούγκαλου.

    Στο απυρόβλητο δεν άφησε ούτε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, καθώς όπως τόνισε δεν είναι μόνο ο Κατρούγκαλος. «Υπάρχει μια πλέρια δημοκρατία στο κόμμα που κάποιοι το έχουν παρεξηγήσει. Στα τέσσερα χρόνια η εικόνα που δώσαμε ήταν ότι δεν είμαστε ένα κόμμα συγκροτημένο για να κυβερνήσουμε. Απόψεις που μπορεί επιστημονικά να γίνεται μια συζήτηση, αλλά σαν ένα κόμμα που διεκδικεί την κυβέρνηση δεν μπορείς να μιλάς για τοπικά νομίσματα».

    Ο Χρήστος Σπίρτζης, σημείωσε ακόμα: «Έχουμε μια δύσκολη τετραετία μπροστά μας. Έχω μια άλλη αντίληψη για το πώς πρέπει να κινηθούμε. Δεν είναι μια εύκολη στιγμή. Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν συγκολλητική ουσία για όλους μας. Το έχτισε μόνος του. Εγώ και πολλοί άλλοι σαν εμένα πήγαμε πεισμένοι να συμβάλλουμε στην προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα.

    «Πρέπει οι υποψήφιοι πρόεδροι να απευθυνθούν στην κοινωνία και στα μέλη μας, για να δώσουν μια φρεσκάδα, μια νέα πνοή. Αν θέλετε την άποψή μου, κακώς δήλωσε ότι θα μείνει έξω από αυτή τη μάχη. Δεν θα ήθελα να υποδείξει κάποιον. Εγώ λέω να ήταν ο ίδιος υποψήφιος. Ο Τσίπρας έχει αφήσει πολλά στελέχη, έχει θωρακίσει τον ΣΥΡΙΖΑ» κατέληξε.

    Διαβάστε επίσης

    Βασίλης Κωνσταντίνου: Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την Παράταξη του Γ. Πατούλη

    Φάμελλος: Μεγάλο το καθήκον στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

    Κωστής Χατζηδάκης: Συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΕΣΕΕ



    ΣΧΟΛΙΑ