• Πολιτική

    Σοκ από την επίθεση σε βάρος του πρύτανη του ΟΠΑ – Σήμερα τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με πρυτάνεις

    • NewsRoom
    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης


    Στη σκιά του απαράδεκτου προπηλακισμού του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρη Μπουραντώνη, που προκάλεσε σοκ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σήμερα στις 16:00 τηλεδιάσκεψη με τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων της χώρας και τις ηγεσίες των υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη.

    Η εισβολή αγνώστων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και η επίθεση σε βάρος του πρύτανη με την γνωστή φωτογραφία να κάνει τον γύρο του διαδικτύου ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τον πανεπιστημιακό κόσμο και οδήγησαν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην επικήρυξη των δραστών με 100.000 ευρώ.

    Με Κοινή Υπουργική Απόφαση Χρυσοχοΐδη – Σκυλακάκη, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή 100.000 ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για κακουργήματα και πλημμελήματα που διέπραξαν μέλη της οργάνωσης «Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης» την 29-10-2020 στο γραφείο του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

    «Παρακαλούμε όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσει με τους  τηλεφωνικούς  αριθμούς 210-6476243 και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

    Στον απόηχο του επεισοδίου αυτού η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο θωράκισης των πανεπιστημίων. Συμφώνα με πληροφορίες της Καθημερινής, το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας προβλέπει κάρτα εισόδου για τους φοιτητές στα Πανεπιστήμια και φύλαξη των χώρων από ειδικό σώμα υπαλλήλων σεκιούριτι με δυνατότητα παρέμβασής τους, σε περίπτωση βίαιης εισαγωγής αγνώστων.

    ΄«Ο απαράδεκτος, φασιστικός, προπηλακισμός του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, εκτός από ομόθυμη καταδίκη απαιτεί και την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών με σκοπό τη διασφάλιση της ακώλυτης λειτουργίας και της προστασίας των Πανεπιστήμιων» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
    .



    ΣΧΟΛΙΑ