Πεντέμιση χρόνια μετά την τραμπούκικη επίθεση μέσα στο γραφείο του στην ΑΣΟΕΕ, ο τότε πρύτανης Δημήτρης Μπουραντώνης περιέγραψε στο δικαστήριο τις ακραίες ενέργειες των κουκουλοφόρων καταληψιών.

«Με έπιασαν από το λαιμό και μου έβαλαν τα χέρια πίσω. Πρέπει να ήταν τρεις άνδρες», περιέγραψε ο πρώην πρύτανης.

1

«Μου έλεγαν να μην κινηθώ γιατί θα πάθω χειρότερα. Μου κρέμασαν στο λαιμό μια ταμπέλα με αναφορά στις καταλήψεις. Την έβαλαν μετά βίας την ταμπέλα. Ήταν μια σκηνή αγριότητας. Ένας από τους δράστες με φωτογράφισε με φωτογραφική μηχανή πριν η ομάδα αποχωρήσει. Είναι στιγμές που ζεις ένα σοκ και δεν μπορείς να επεξεργαστείς τι συμβαίνει».

Ο Δημήτρης Μπουραντώνης την πρώτη μέρα της δίκης των 3 κατηγορουμένων στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (2 άνδρες-1 γυναίκα), κατέθεσε πώς δέχθηκε την εισβολή στο γραφείο του ενώ ο ίδιος βρισκόταν εκεί με συνεργάτη του:

«Ξαφνικά άνοιξε η πόρτα και μπήκε μια ομάδα 8 ή 9 ατόμων. Άρχισαν να σπάνε αντικείμενα, βιτρίνες, ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Αιφνιδιάστηκα. Οι περισσότεροι φορούσαν κουκούλες, ενώ όσοι δεν φορούσαν κάλυπταν τα χαρακτηριστικά τους. Δεν μπορούσα να αντιληφθώ ποιοι ήταν. Μου έκανε εντύπωση μια ψηλή κοπέλα με καστανά μαλλιά, κυρίως για το μένος με το οποίο έσπαγε πράγματα. Ανάμεσα στους δράστες εκτιμώ ότι υπήρχαν τουλάχιστον 1 ή 2 γυναίκες».

Ο τότε πρύτανης της ΑΣΟΕΕ ανέφερε ότι οι δράστες, φεύγοντας, άφησαν πίσω τους το γραφείο του σαν βομβαρδισμένο.

«Υπολογιστές και βιτρίνες είχαν σπάσει, οι τοίχοι είχαν μουντζουρωθεί με σπρέι και μαρκαδόρους. Το μόνο που έκανα ήταν να ρωτήσω αν είναι καλά η γραμματέας και μετά πήγα στην αίθουσα της Συγκλήτου και έμεινα εκεί για πολλή ώρα».

Ο πρώην πρύτανης μίλησε για μια τρομακτική επίθεση: Όπως είπε: «Πηγαίνεις στο πανεπιστήμιο και δεν ξέρεις τι θα συμβεί»

Φύλαξη υπήρχε στην ΑΣΟΕΕ, υποστήριξε το θύμα αλλά δεν γινόταν έλεγχος εισόδου και εξόδου προσώπων.

Για τους δράστες, κατέθεσε ότι δεν έγιναν ενέργειες από πλευράς πανεπιστημίου για τον εντοπισμό τους.

Ο πρώην πρύτανης θα συνεχίσει την κατάθεση του στις 23 Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης: 

ΥΠΑΑΤ: Ενεργοποιούνται και ιδιώτες γιατροί για την αντιμετώπιση της ευλογιάς

Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Κικίλιας: «Όταν ένας πολιτικός αναλαμβάνει ένα έργο, οφείλει να το ολοκληρώνει»