• Πολιτική

    Σκόπια: Εκλογές ζητά η αντιπολίτευση – «Ήττα για τη Συμφωνία η μεγάλη αποχή» λέει το VMRO

    • NewsRoom
    Χρίστιαν Μίτσκοσκι

    Χρίστιαν Μίτσκοσκι


    Ήττα για τη Συμφωνία των Πρεσπών χαρακτηρίζει το μέγεθος της αποχής στο δημοψήφισμα το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης.

    Ο ηγέτης του VMRO, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, σε δηλώσεις του μετά το διάγγελμα Ζάεφ, ξεκαθάρισε πως η μεγάλη αποχή αφαιρεί τη νομιμοποίησή της κυβέρνησης και γι’ αυτό πρέπει η χώρα να οδηγηθεί στις εκλογές.

    Ο ηγέτης της σκοπιανής αντιπολίτευσης έκρινε πως ήταν λάθος του Ζάεφ ο οποίος είπε ότι έκανε κακή συμφωνία. Σύμφωνα με τον Μίτσκοσκι, η αποχή ήταν ένα ηχηρό μήνυμα.

    «Εδώ ζουν Μακεδόνες, η ταυτότητά μας είναι μακεδονική, η γλώσσα μας είναι μακεδονική» είπε ο ηγέτης του VMRO. «Ο λαός σας κέρδισε. Θα σας νικήσουμε γιατί ο λαός είναι μαζί μας. Θα σας νικήσουμε γιατί ο λαός είναι κατά της Συμφωνίας».

    Την ίδια ώρα, για μια σημαντική ημέρα για όλους τους πολίτες, για τα θεσμικά όργανα, για τη δημοκρατία, δήλωσε ο ηγέτης του αλβανικού κόμματος DUI Αλί Αχμέτι.

    «Σήμερα, δείξαμε τη δημοκρατία, μια διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Αυτή η διαδικασία σημαίνει πρόοδο για το κλείσιμο του θέματος με την Ελλάδα. Απόψε, θέλουμε να πούμε ότι το Κοινοβούλιο πρέπει να λάβει αυτή τη σημαντική απόφαση για τη Συμφωνία με την Ελλάδα. Θα ψηφίσουμε. Λάβαμε την εντολή να εισέλθουμε στο ΝΑΤΟ, διότι δεν έχουμε άλλη εναλλακτική λύση. Το δημοψήφισμα ήταν συμβουλευτικό», δήλωσε ο ηγέτης του DUI.

    Ερωτηθείς αν δεν γίνουν οι συνταγματικές αλλαγές, είτε πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές, ο Αχμέτι είπε ότι η πΓΔΜ έχει πολύ πιο σημαντικά πράγματα από τις πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Διάγγελμα Ζάεφ: Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα σηματοδοτήσει τις εξελίξεις στη Βουλή



    ΣΧΟΛΙΑ