• Πολιτική

    Διάγγελμα Ζάεφ: Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα σηματοδοτήσει τις εξελίξεις στη Βουλή

    • NewsRoom
    Ζόραν Ζάεφ

    Ζόραν Ζάεφ


    Διάγγελμα προς τους πολίτες της ΠΓΔΜ απηύθυνε ο πρωθυπουργός της χώρας, μετά το τέλος του δημοψηφίσματος για την συμφωνία των Πρεσπών, δηλώνοντας ικανοποιημένος με τη συμμετοχή των πολιτών και δηλώνοντας πως θα ακολουθήσει την απόφαση της πλειοψηφίας, θεωρώντας με αυτό τον τρόπο πως του έχει δοθεί το δικαίωμα να προχωρήσει τη συμφωνία.

    Ο κ. Ζάεφ δήλωσε πως οι πολίτες αποφάσισαν ελεύθεροι στο δημοψήφισμα, παρά την προσπάθεια της αντιπολίτευσης να το μποϋκοτάρει, ανέφερε ο κ. Ζάεφ. Η Συμφωνία των Πρεσπών θα πάει στην Βουλή της πΓΔΜ, προκειμένου για την έγκρισή της και αν αυτό δεν συμβεί, τότε η χώρα θα πάει σε εκλογές, ξεκαθάρισε ο κ. Ζάεφ.

    Η θέληση των πολιτών πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους. Οι ψηφοφόροι ψήφισαν με υπερηφάνεια. Περιμένω πως η πλειοψηφία των πολιτών που ψήφισε, ψήφισε υπέρ παρά το κάλεσμα της αντιπολίτευσης για μποϊκοτάζ. Το αποτέλεσμα θα σηματοδοτήσει τις εξελίξεις στη Βουλή, ανέφερε.

    «Αυτοί που μετέχουν είναι που αποφασίζουν και διαμορφώνουν το αποτέλεσμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Στις δηλώσεις του ο Ζόραν Ζάεφ πρόσθεσε ότι αν επιβεβαιωθεί ότι η πλειοψηφία των ψηφισάντων στήριξε τη Συμφωνία, τότε θα πρέπει να σεβαστεί τη βούλησή της η αντιπολίτευση και να στηρίξει τις συνταγματικές αλλαγές στη Βουλή για την υιοθέτηση του νέου ονόματος. «Αν όχι, δεν υπάρχει εναλλακτική. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε το άλλο δημοκρατικό εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας κι αυτό σημαίνει πρόωρες γενικές εκλογές αμέσως. Η “Μακεδονία” θα γίνει μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ!», είπε.

    Ουσιαστικά, με τη δήλωσή του ο κ. Ζάεφ απέκλεισε το ενδεχόμενο των εκλογών, αυτή τη στιγμή, δηλώνοντας πως θα φέρει τη συμφωνία στη Βουλή, καθώς όπως φαίνεται θεωρεί πως κέρδισε το «στοίχημα» για τις 600.000 ψήφους, τον αριθμό δηλαδή των ψηφοφόρων του στις προηγούμενες εκλογές. Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων πετά το μπαλάκι στην αντιπολίτευση, προσπαθώντας να παρουσιάσει το αποτέλεσμα του εκλογικού σώματος ως τη θέληση του λαού των Σκοπίων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σκοπιανό δημοψήφισμα: Έκλεισαν οι κάλπες στα Σκόπια, «νικητής» η χαμηλή προσέλευση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θριαμβολογεί ο Πάνος Καμμένος: «Δικαιώθηκα, άκυρο το δημοψήφισμα στα Σκόπια, να απολογηθεί ο Κυριάκος»



    ΣΧΟΛΙΑ