• Πολιτική

    Σκυλακάκης: Ο πρωθυπουργός πήρε το μέγιστο που θα μπορούσε να πάρει από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία

    • NewsRoom
    Ο Υπουργός Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης

    Ο Υπουργός Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης


    «Όποιος είναι ρεαλιστής ξέρει ότι ο πρωθυπουργός πήρε εχθές το μέγιστο που θα μπορούσε να πάρει από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία», ανέφερε σε συνέντευξή του, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

    Μιλώντας  στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και ερωτηθείς για το ποσό που απαιτείται για την αποκατάσταση των ζημιών, τόνισε ότι πρέπει πρώτα να μετρήσουμε με ακρίβεια τις υποδομές που καταστράφηκαν αλλά και να προσδιοριστεί το σχέδιο που πρέπει να γίνει για την ανάταξη των υποδομών αυτών.

    Αναφερόμενος στην νέα κατάσταση που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή, ο υπουργός ανέφερε πως ό,τι και να κάνουμε με τους ρύπους σε παγκόσμιο επίπεδο, η πραγματικότητα είναι ότι στα επόμενα 30 χρόνια θα έχουμε πολύ χειρότερα αποτελέσματα από αυτά που αντιμετωπίζουμε τώρα.

    Σχετικά με τη Δαδιά, ανέφερε ότι από την πρόσφατη πυρκαγιά επηρεάστηκε το 53% του δρυμού.

    Εξήγησε ότι η ένταση της φωτιάς στο κομμάτι που κάηκε ήταν τέτοια ώστε στο 22% να έχουμε ολική καταστροφή, που σημαίνει ότι στο υπόλοιπο κομμάτι τα δέντρα θα μπορέσουν να επιβιώσουν και να αναγεννηθούν.

    Σημείωσε ακόμη ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα με 44 εκατομμύρια στρέμματα καθαρά δάση, επισημαίνοντας ότι η δασική υπηρεσία στη χώρα μας έχει άτομα μέσης ηλικίας και δεν υπάρχει δασολόγος κάτω των 55.

    Διαβάστε επίσης:

    Φον ντερ Λάιεν σε Μητσοτάκη: Η Ελλάδα θα μπορέσει να πάρει €2,25 δισ. από την ΕΕ

    Έρευνα για τις μεγάλες καταστροφές στη Θεσσαλία με εντολή εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

    Ευάγγελος Αποστολάκης: Ο Κασσελάκης ήθελε ρεπορτάζ στη Μακρόνησο, κάναμε “καταδρομική” επιχείρηση με φουσκωτό 10 μέτρων



    ΣΧΟΛΙΑ