• Πολιτική

    Σκέρτσος: Πολιτική απρέπεια του κ. Τσίπρα να εμπλέξει τον Ιωάννη Σαρμά

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Άκης Σκέρτσος (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Για πολιτική απρέπεια του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Άκης Σκέρτσος λέγοντας ότι «επιχείρησε να εμπλέξει τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό στην προεκλογική αντιπαράθεση για την υπόθεση της Θράκης και το γεγονός ότι δυο υποψήφιοί του στην περιοχή παραβίασαν την εθνική κόκκινη γραμμή στην περιοχή όλων των κομμάτων μέχρι σήμερα να εκπροσωπούν δηλαδή την ελληνική μουσουλμανική μειονότητα με μετριοπαθείς επιλογές στελεχών που δεν υιοθετούν τις πιο ακραίες αναθεωρητικές απόψεις περί δήθεν τουρκικής μειονότητας και δεν είναι “ενεργούμενα” του τουρκικού προξενείου».

    Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Σκέρτσος ανέφερε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είχε ενημερώσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για το μείζον εθνικό θέμα, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ προτίμησε «να πουλήσει την ψυχή του στο τουρκικό προξενείο για μερικές χιλιάδες ψήφους».

    Συγκεκριμένα είπε: «Ο κ. Τσίπρας είχε ειδοποιηθεί εγκαίρως και αρμοδίως από την ΕΥΠ πριν από την προκήρυξη των εκλογών του Μαΐου για το τι συνέβαινε. Επέλεγε να αγνοήσει τα στοιχεία που του παρουσιάστηκαν και δείχνουν σαφή ανάμειξη του τουρκικού προξενείου στις εκλογές και να μην ακούσει καν τις φωνές από το εσωτερικό του κόμματός του. Ότι για λίγες χιλιάδες ψήφους είχαν πουλήσει την ψυχή τους στους τουρκικό προξενείο.

    Θυμήθηκε τον τοξικό εαυτό του και παίζει με τους θεσμούς. Λειτούργησε και λειτουργεί ως εθνική εξαίρεση. Σε μια σειρά ζητημάτων ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας προέταξε το στενά κομματικό συμφέρον. Το ίδιο έπραξε και στην Ροδόπη. Γιατί δεν παίρνουν θέση οι υποψήφιοι; Αμφισβητεί ο ΣΥΡΙΖΑ τα περί παρέμβασης; Ο κ. Τσίπρας διαψεύδει ότι είχε λάβει ενημέρωση; Η αφωνία τους δεν μας εκπλήσσει».

    Κληθείς να σχολιάσει την δήλωση του κ. Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Σκέρτσος απάντησε ότι «αντί να κουνάει το δάχτυλο στη ΝΔ να αναθεωρήσει την στάση την δική του και του κόμματός του και να δώσουν καθαρή απάντηση ο ίδιος και τα δυο στελέχη του».

    «Τον αφήνουμε στην κρίση του ελληνικού λαού. Η Ελλάδα κυρίαρχο κράτος δεν ανεχτούμε καμία ανάμειξη στα εσωτερικά της χώρας», τόνισε ο κ. Σκέρτσος.

    Αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου, ο κ. Σκέρτσος είπε: «Καλούμε τους πολίτες να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις και τα προβλήματα της χώρας, αλλά και να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις για την ανάταση της Ελλάδας».

    Παράλληλα, μίλησε και για τις σημαντικότερες παρεμβάσεις για τη στήριξη του ΕΣΥ, αλλά και τα επόμενα βήματα που σχεδιάζει η Νέα Δηυμοκρατία για την περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε επίπεδο προσωπικού και εξοπλισμού.

    «Χτίζουμε το νέο ΕΣΥ με πράξεις και όχι με λόγια» τόνισε, παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία και δεδομένα για τις υγειονομικές υπηρεσίες. «Μείζονα επένδυση της κοινωνίας» χαρακτήρισε τις δράσεις για την Υγεία, αναφερόμενος στο σχεδιασμό της ΝΔ για την κατασκευή νέων υγειονομικών μονάδων (νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Κέντρα Αποκατάστασης ψυχικής Υγείας κ.α.). Στόχος μας είναι να ανταποκρίνεται το ΕΚΑΒ εντός 10λέπτου στις μεγάλες πόλεις και εντός λίγο παραπάνω λεπτών για την επαρχία και αυτό θα το πετύχουμε εντός του καλοκαιριού, εφόσον μας εμπιστευτούν οι πολίτες», σημείωσε, μιλώντας για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν ώστε να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες.

    «Θέλουμε να επιφέρουμε μια επανάσταση στο χώρο της Υγείας», τόνισε, χαρακτηρίζοντας «ψεύδη» τους ισχυρισμούς ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ και ασκώντας κριτική στα προγράμματά τους.

    Δείτε ολόκληρη την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών: 

    Διαβάστε επίσης:

    Οικονόμου για Ροδόπη: Εξαιτίας του ΣΥΡΙΖΑ διαφαίνεται κίνδυνος εργαλειοποίησης της μειονότητας

    Τσίπρας για Ροδόπη: Μείζον ζήτημα εθνικό και θεσμικό – Απαράδεκτη η εργαλειοποίηση της ΕΥΠ

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ