• Πολιτική

    Τσίπρας για Ροδόπη: Μείζον ζήτημα εθνικό και θεσμικό – Απαράδεκτη η εργαλειοποίηση της ΕΥΠ

    • NewsRoom
    Ιωάννης Σαρμάς - Αλέξης Τσίπρας

    Ιωάννης Σαρμάς – Αλέξης Τσίπρας (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε στις 9:30 το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, τροποποιώντας για «εθνικούς λόγους» την προγραμματισμένη του επίσκεψη στην Κρήτη.

    Και αυτό, καθώς ο κ. Τσίπρας, πριν αναχωρήσει για το νησί, συναντήθηκε με  τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά, για να του εκφράσει στο ανώτατο επίπεδο την έντονη ενόχλησή του, με φόντο τα όσα κατήγγειλε για τη σταυροδοσία στη Ροδόπη, ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Εξερχόμενος από τη συνάντηση που διήρκεσε σχεδόν μια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι συναντήθηκε να εκφράσει την «έντονη ανησυχία για τον τρόπο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να χρησιμοποιήσει στην προεκλογική αντιπαράθεση το ευαίσθητο ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητα στη Θράκη. Γι’ αυτό εγείρεται μείζον ζήτημα εθνικό και θεσμικό. Εξέφρασα την ανησυχία μου για τη στοχοποίηση και τους εκβιασμούς έναντι της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας. Μια πρακτική που διχάζει και πολώνει την τοπική κοινωνία και μπορεί να δημιουργήσει σε σημαντικούς εθνικούς κινδύνους. Αυτή είναι μια πρακτική που έχει κάνει την Άγκυρα να τρίβει τα χέρια της» σημείωσε μεταξύ άλλων.

    Μιλώντας για την ΕΥΠ ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του για τον τρόπο που εργαλοποιείται η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών με στοχευμένες και αποσπασματικές πληροφορίες που διαρρέονται προς φιλικά μέσα για να δημιουργηθούν εντυπώσεις, υπενθυμίζοντας ότι ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός είναι υπεύθυνος για την ΕΥΠ.

    «Η απαράδεκτη αυτή πρακτική πρέπει να σταματήσει» δήλωσε ο κ. Τσίπρας ο οποίος τόνισε ότι η τουρκική επιρροή στη Θράκη αντιμετωπίζεται με τον τρόπο που συζητήθηκε στη Διακομματική Επιτροπή του 2020, με τη θωράκιση, δηλαδή, της ισονομίας και ισοπολιτείας και όχι με δημόσιες αντιπαραθέσεις ή επαναλαμβάνοντας τα λάθη του παρελθόντος, στοχοποίησης της μουσουλμανικής μειονότητας.

    Η ανακοίνωση Μαξίμου για τη συνάντηση Σαρμά-Τσίπρα

    Ο Πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς δέχθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα μετά από αίτημα του κ. Τσίπρα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.

    Προστίθεται ότι «στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αναπληρωτής του Πρωθυπουργού και Υπουργός Επικρατείας Βασίλειος Σκουρής και ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Τσίπρα Μιχάλης Καλογήρου».

    «Ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Προοδευτική Συμμαχία εξέθεσε στον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό την ανησυχία του για την ανάδειξη ζητημάτων σχετικών με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη κατά την προεκλογική περίοδο» καταλήγει η ανακοίνωση.

    Τριήμερη περιοδεία στην Κρήτη 

    Μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Υπηρεσιακό Πρωθυπουργό, κ. Σαρμά, ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στην Κρήτη, όπου αναμένεται να περιοδεύσει μέχρι την Τετάρτη.

    Αναλυτικά το πρόγραμμά του:

    Δευτέρα 12 Ιουνίου

    19:00, περιοδεία στα Ζωνιανά

    20:00, επίσκεψη στα Ανώγεια και απεύθυνση στους πολίτες (πλατεία Μεϊντάνι)

    Τρίτη 13 Ιουνίου

    10:30, σύσκεψη με την αντιπεριφερειάρχη και δημάρχους νομού Ρεθύμνου (Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου)

    11:30, περιοδεία στην αγορά του Ρεθύμνου και απεύθυνση στους πολίτες (πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων, εκλογικό περίπτερο ΣΥΡΙΖΑ)

    14:00, συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης (Κτήριο Αρχιεπισκοπής Κρήτης – Ηράκλειο)

    20:00, εκδήλωση για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό (Αίθριο του Πολιτιστικού κέντρου Ηρακλείου).

    Τετάρτη 14 Ιουνίου

    10:00, επίσκεψη στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας και συνάντηση με νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό

    10:45, περιοδεία στην αγορά της Ιεράπετρας και συνομιλία με πολίτες (Καφέ Απέριττο)

    11:15, επίσκεψη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Φοίνικας (Μακρύς Γιαλός)

    12:30, περιοδεία στον παραλιακό πεζόδρομο της Σητείας και απεύθυνση στους πολίτες (‘Αγνωστος Στρατιώτης- Πλατεία Σητείας)

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ