• Πολιτική

    Σκέρτσος για δηλώσεις Τεμπονέρα: «Καινούριο φούρνο έφτιαξαν, ίδια κουλούρια πλάθουν»

    • NewsRoom
    Άκης Σκέρτσος (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Άκης Σκέρτσος (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    «Καινούριο φούρνο έφτιαξαν, ίδια κουλούρια πλάθουν» τόνισε σε δήλωση του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας ΔημοκρατίαςΑκης Σκέρτσος απαντώντας, όπως επισημαίνει, “στον υποκριτικό θόρυβο του ΣΥΡΙΖΑ για την υγειονομική κάλυψη των μη ασφαλιστικά ενήμερων Ελ. Επαγγελματιών”.

    Ο κ. Σκέρτσος σημειώνει πως ο εργατολόγος κ. Δ. Τεμπονέρας, “ως μέλος της περίφημης νέας εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που έκρυψε άρον-άρον τους «παλιούς» για να φέρει μπροστά τους δήθεν «καινούριους», μπήκε με φόρα στον νέο του ρόλο”, τον κατηγορεί για “κοροϊδία των πολιτών” και τονίζει:

    “Δυστυχώς, όμως, αντί να ενισχύσει την αξιοπιστία του κόμματός του, την καταβαραθρώνει περαιτέρω, κάνοντας αυτό που μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει να κάνει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον: να αλλάζει θέσεις, να λέει ψέματα και να κοροϊδεύει τους πολίτες”.

    “Στον κ. Τεμπονέρα θυμίζουμε, λοιπόν, ότι το κόμμα του υπερψήφισε στις 22/3/2022 την ευνοϊκή ρύθμιση της κυβέρνησης για την ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψη των μη ασφαλιστικά ενήμερων ελεύθερων επαγγελματιών, την οποία σήμερα καταγγέλλει” επισήμανε ο κ. Σκέρτσος και προσέθεσε:

    “Επαναλαμβάνουμε ότι πρόκειται για ευνοϊκή ρύθμιση που ψηφίστηκε εκτάκτως το 2022 και υπερψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι απαντούσε με τρίμηνη παράταση ρύθμισης και μειωμένη καταβολή εισφορών σε ένα δίκαιο αίτημα των Ελ. Επαγγελματιών. Η ίδια ακριβώς ρύθμιση ανανεώθηκε και φέτος”.

    Ο κ. Σκέρτσος τόνισε, επίσης, ότι σύμφωνα με την ίδια ρύθμιση και όσα παγίως ισχύουν, όσοι δεν διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας μέσω της πρόβλεψης για κάλυψη των ανασφάλιστων με πρόσβαση στο ΕΣΥ, στη συνταγογράφηση από δημόσιες δομές και υπό όρους στη συνταγογράφηση από ιδιώτες.

    “Δεν έχουν πρόσβαση μόνο σε υπηρεσίες από ιδιωτικές δομές με τις οποίες συνεργάζεται ο ΕΟΠΥΥ. Και ρωτούμε: Ποια είναι τελικά η θέση του ΣΥΡΙΖΑ; Η ρύθμιση του άρθρου 76 του νόμου 4915/2022 είναι καλή ή κακή για τους ελεύθερους επαγγελματίες; Και γιατί αφού την υπερψήφισε τότε, την καταγγέλλει σήμερα; Θα περιμέναμε περισσότερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τα αποτελέσματα της 21ης Μαΐου. Όμως αποδεικνύεται ότι αυτό είναι πρακτικά αδύνατο” κατέληξε ο κ. Σκέρτσος επισυνάπτοντας παράλληλα “για του λόγου το αληθές” και αντίγραφο των ψήφων της ΚΟ ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ “ώστε να ενημερωθεί ο κ. Τεμπονέρας”.

    Σε σχετική απάντησή του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαρακτήρισε τη δήλωση του κ. Σκέρτσου ως «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

    Τεμπονέρας: «Χωρίς περίθαλψη από την Πέμπτη χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες»

    Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση ως επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το πρωί της Τρίτης 30/5, ο Διονύσης Τεμπονέρας αναφέρθηκε σε φορολογικές ελαφρύνσεις και διευκολύνσεις τις οποίες – όπως είπε – ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει για τη διευκόλυνση των πολιτών.

    «Πρέπει να γνωρίζουν όλοι πως από την Πέμπτη εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες θα μείνουν χωρίς περίθαλψη, καθώς η κυβέρνηση δεν προέβλεψε να υπάρξει παράταση για όσους έχουν οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία», σημείωσε χαρακτηριστικά, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

    ΚΚΕ: «Εδώ και τώρα λύση για να μη μείνουν χωρίς περίθαλψη ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες»

    «Άμεση λύση οφείλει να δώσει η κυβέρνηση στο πρόβλημα χιλιάδων μη μισθωτών -ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών κ.ά.- που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, λόγω χρεών που δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας προς τον ΕΦΚΑ», τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

    «Ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση έχει η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία, παρότι γνώριζε τις αναμενόμενες συνέπειες των lockdown στο εισόδημα των αυτοαπασχολούμενων, αρνήθηκε να υλοποιήσει την πρόταση του ΚΚΕ για επιδότηση των εν λόγω ατομικών ασφαλιστικών εισφορών από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και όχι απλώς την αναστολή τους, όπως και έκανε, στο όνομα των ”αντοχών” της οικονομίας.

    «Η υγεία του λαού είναι αδιαπραγμάτευτη και η κάλυψη σύγχρονων υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλο το λαό πρέπει να είναι δωρεάν», καταλήγει.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Σκέρτσος: Το οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είναι ακοστολόγητο και επικίνδυνο

    Μητσοτάκης από Ιεράπετρα: «Ισχυρή πλειοψηφία για να υλοποιήσουμε τις μεγάλες αλλαγές»

    Αλέξης Γεωργούλης: Άρση ασυλίας ψήφισε η νομική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου

    ──────────────────

    Εκλογές 2023 – Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

    Οδηγός – Πού και πώς ψηφίζω στις 25 Ιουνίου

    Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ