• Πολιτική

    Αλέξης Γεωργούλης: Άρση ασυλίας ψήφισε η νομική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου

    • NewsRoom
    Αλέξης Γεωργούλης

    Αλέξης Γεωργούλης


    Την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη για την υπόθεση κακοποίησης σε βάρος της Ελένης Χρονοπούλου αποφάσισε η αρμόδια Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σήμερα το μεσημέρι.

    Στη συνέχεια, θα πρέπει να αποφασίσει για την άρση της ασυλίας η ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στη συνεδρίαση που θα γίνει πιθανότατα, σύμφωνα με πληροφορίες, την 1η Ιουνίου.

    Υπενθυμίζεται ότι η καταγγελία της κ. Χρονοπούλου – αν και αρχικά θεωρήθηκε ότι αφορούσε σεξουαλική παρενόχληση – τελικά αφορά στα βαριά ποινικά αδικήματα του ξυλοδαρμού και του βιασμού.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Γεωργούλης και η Ελένη Χρονοπούλου είχαν συνάψει σχέση πριν από τρία χρόνια, ωστόσο στη συνέχεια εκείνος φέρεται να διατηρούσε δεσμό με μια Ιταλίδα.

    Η καταγγελία φέρεται να αφορά εκείνη τη χρονική περίοδο, δηλαδή τρία χρόνια πριν, αν και υποβλήθηκε στις 17/4  2023 στο Ευρωκοινοβούλιο το αίτημα άρσης της βουλευτικής του ασυλίας για τον κ. Γεωργούλη.

    Όταν το θέμα πήρε δημοσιότητα, ο Αλέξης Γεωργούλης ετέθη εκτός της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, «σε συνέχεια ενημέρωσης για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, με τον ίδιο να κάνει λόγο «ψευδή και συκοφαντική καταγγελία».

    Διαβάστε επίσης:

    Αλέξης Γεωργούλης: Επώνυμη από το 2020 η καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου – Το χρονικό της υπόθεσης

    Εκλογές 2023-Δουδωνής (ΠΑΣΟΚ): Θα φορολογήσουμε τα κέρδη των εταιρειών από 5% σε 15%

    Εκλογές 2023: Τα «μαζεύει» τώρα η Έλενη Χρονοπούλου: Έκανα σαρδάμ λέει για τη δήλωσή της περί αυξήσεων φόρων



    ΣΧΟΛΙΑ