• Πολιτική

    ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει την Τετάρτη η Πολιτική Γραμματεία – Τζανακόπουλο στη θέση Σκουρλέτη προτείνει ο Τσίπρας

    • NewsRoom
    Δημήτρης Τζανακόπουλος

    Δημήτρης Τζανακόπουλος


    Το μεσημέρι της Τετάρτη θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία του κόμματος, σύμφωνα με κομματικές πηγές.Την Πέμπτη θα συνεδριάσει το πολιτικό συμβούλιο, ενώ την εισήγηση Τσίπρα θα εγκρίνει το Σαββατοκύριακο η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη σημερινή έκτακτη συνάντηση ενόψει της αυριανής συνεδρίασης, πρότεινε τον Δημήτρη Τζανακόπουλο για τη θέση του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, στη θέση του Πάνου Σκουρλέτη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Σκουρλέτης αναμένεται να πάρει τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

    Για τη θέση του εκπροσώπου Τύπου ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε τον Νάσο Ηλιόπουλο, ο οποίος ωστόσο επιθυμεί να παραμείνει επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της Ανοιχτής Πόλης στον Δήμο Αθηναίων.

    Πέρα από αυτές τις αλλαγές, με ενδιαφέρον αναμένονται οι αποφάσεις για τον «ανασχηματισμό» των τομεραρχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς το τελευταίο διάστημα οι εσωκομματικές κόντρες είναι κάτι παραπάνω από έντονες, ενώ έχουν απασχολήσει συχνά την επικαιρότητα, με τις επιθέσεις μεταξύ των διαφόρων ομάδων εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε επίσης την αναβολή για του χρόνου του Συνεδρίου.



    ΣΧΟΛΙΑ