ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι super ΕΛΧΑ-ΒΙΟ-Coca Cola, όλη η αλήθεια για Βαρδινογιάννη και ΠΑΟ, οι νέες business Τανισκίδη, η εξομολόγηση του Κυπαρίσση, η εθνική ντροπή στη Βουλή, οι αμαζόνες του Παπασταύρου, το 20 του Πασχάλη Διαμαντίδη και το κάλεσμα της Βαγιωνή
Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σε συνέντευξή του στην Washington Post έχουν προκαλέσει μεγάλες κυβερνητικές αντιδράσεις. Από τις οποίες αντιδράσεις, οι περισσότεροι στην κυβέρνηση κάνουν λόγο για το ότι κ. Μητσοτάκης υιοθετεί τις πλέον ακραίες θατσερικές θέσεις και δηλώνει σύμφωνος με σημαντικό ποσοστό των διαρθρωτικών και εργασιακών μεταρρυθμίσεων, που απαιτεί το ΔΝΤ από την Ελλάδα.
Τον κατηγορούν, επίσης για το ότι άλλα λέει εντός της χώρας και άλλα εκτός, αφού την ίδια ώρα που διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για τα δήθεν αντικοινωνικά μέτρα, στις ΗΠΑ σπεύδει να υιοθετήσει τις πλέον ακραίες θατσερικές θέσεις.
Συγκεκριμένα αναφέρεται πως «ο κ. Μητσοτάκης θεωρώντας προφανώς ότι οι Έλληνες είτε δεν καταλαβαίνουν αγγλικά είτε δεν παρακολουθούν τα ΜΜΕ των ΗΠΑ, εξέφρασε σε συνέντευξή του στην Washington Post θέσεις τις οποίες δεν τολμά να εκφράσει ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο εσωτερικό, αλλά τις οποίες με ζήλο εφάρμοσε ως υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά» επισημαίνοντας παράλληλα ότι «ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι συμφωνεί με ένα “σημαντικό ποσοστό των εργασιακών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που απαιτεί το ΔΝΤ στην Ελλάδα”. Δηλαδή, συμφωνεί με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την περαιτέρω μείωση των μισθών, την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, την πλήρη κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και δικαιωμάτων. Συμφωνεί, δηλαδή, με την κατάργηση όσων αποτελούν το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο.

»Βεβαίως, δε μας εκπλήσσει αφού αυτές τις πολιτικές εφάρμοσε στη δημόσια διοίκηση ως υπουργός: απολύσεις, περικοπές και ξανά απολύσεις. Σήμερα, όμως πάει και ένα βήμα παραπέρα, δηλώνοντας με βεβαιότητα ότι θα προχωρούσε επιθετικά και σε μαζικές ιδιωτικοποιήσεις» σχολιάζει η κυβέρνηση και προσθέτει ότι ο κ. Μητσοτάκης «ασφαλώς δεν περιορίζεται σε αυτό, αλλά, με θράσος, ψεύδεται ωσάν να απευθύνεται σε αδαείς, λέγοντας ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ύφεση λόγω της σημερινής διακυβέρνησης – όταν πια έχει γραφτεί στα βιβλία οικονομικής ιστορίας η καταστροφή εθνικού πλούτου που υπέστη η Ελλάδα επί ημερών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ».
Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί ότι οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως τα όσα λέει ο κ. Μητσοτάκης εντός και εκτός συνόρων – ακόμα και να είναι διαφορετικά- είναι απολύτως κενά σε περιεχόμενο και ουσία. Και αυτό γιατί ενώ πρώτα, ζητούσε την παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα, την ίδια ώρα δήλωνε τη στήριξή του σε αυτόν και τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα . Και τώρα, διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για τα δήθεν αντικοινωνικά μέτρα, και στις ΗΠΑ σπεύδει να υιοθετήσει τις πλέον ακραίες θατσερικές θέσεις.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δραματική επιστολή ακτοπλόων σε Μητσοτάκη – Κικίλια: Ζημιές 25 εκατ. ευρώ τον μήνα από τα καύσιμα – Οι 3 προτάσεις τους
- ΕΥΔΑΠ: Ολη η αλήθεια με τα υδρόμετρα – Ο διαγωνισμός των 350 εκατ., τα διλήμματα και οι εκκρεμότητες
- Φώτης Γιόφτσιος: Πάνω από το 25% έχει αυξηθεί το κόστος κατασκευής – Προθεσμίες εξπρές δίνουν οι προμηθευτές
- Γιάννης Γρατσώνης (BSH Hellas): Πού «βλέπει» ανάπτυξη – Τα best sellers και το στοίχημα των στεγνωτηρίων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.