• Πολιτική

    ΣΥΡΙΖΑ: Μήνυση σε βάρος της Σοφίας Νικολάου για απευθείας αναθέσεις σε καιρό πανδημίας

    φυλακές

    Η γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου


    Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε το πρωί ο ΣΥΡΙΖΑ, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

    Την αναφορά κατέθεσαν οι τρεις τομεάρχες του κόμματος Παύλος Πολάκης, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Χρήστος Σπίρτζης και σε αυτήν εγκαλούν την Σοφία Νικολάου, για το αδίκημα της απιστίας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

    Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, αντικείμενο της μηνυτήρια αναφοράς είναι συμβάσεις απευθείας αναθέσεων στην περίοδο της πανδημίας από τις οποίες φέρεται να έχει ζημιωθεί το ελληνικό Δημόσιο.

    Όπως υποστηρίζουν, σε άλλες περιπτώσεις οι αναθέσεις έγιναν σε εταιρείες που φτιάχτηκαν μια ή δύο μέρες πριν από την ανάθεση και άλλες φορές σε εταιρείες που δεν είχαν καμία σχέση με το αντικείμενο των συμβάσεων, σε τιμές πολλαπλάσιες από τις τιμές που άλλοι φορείς του δημοσίου αγόρασαν τα ίδια πράγματα τις ίδιες ημέρες.

    Σύμφωνα με τους τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται για μια υπόθεση που συνδέεται με διασπάθιση δημοσίου χρήματος και αφού εξάντλησαν όλα τα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου απευθύνθηκαν θεσμικά στη δικαιοσύνη για την πλήρη και σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης.

    Διαβάστε επίσης:

    Τα αντανακλαστικά σκαντζόχοιρου και οι εκθέσεις ιδεών

    Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε το πρόγραμμά του «Ελλάδα +» για το Ταμείο Ανάκαμψης

    ΝΔ: «Σε σύγχυση και πανικό ο ΣΥΡΙΖΑ» για την κατάθεση Καλογρίτσα – ΣΥΡΙΖΑ: «Φιάσκο και παρωδία η επιτροπή»



    ΣΧΟΛΙΑ