• Πολιτική

    Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: «Προεδρικοί» ζητούν από τον Κασσελάκη να πάρει πίσω το δημοψήφισμα

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης συναντά τους προέδρους των επιστημονικών συλλόγων της χώρας, στα γραφεία του κόμματος (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης συναντά τους προέδρους των επιστημονικών συλλόγων της χώρας, στα γραφεία του κόμματος (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τον ελιγμό του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη να ζητήσει να τεθούν σε εσωκομματικό δημοψήφισμα οι προτάσεις του για τη διαγραφή τεσσάρων μελών του κόμματος.

    Η πρόταση του κ. Κασσελάκη ανέτρεψε προς στιγμή τους σχεδιασμούς των αντιπολιτευόμενων τάσεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς πάντως να αποτρέψει κάποιες ήδη προγραμματισμένες κινήσεις όπως οι ανακοινώσεις αποχώρησης του Πάνου Σκουρλέτη και του Νίκου Βούτση από το κόμμα.

    Παράλληλα, η κίνηση Κασσελάκη φαίνεται να προκάλεσε προβληματισμό ακόμα και σε άτομα που τον στηρίζουν, όπως ο Νίκος Παππάς. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι κορυφαία στελέχη της προεδρικής πτέρυγας φέρεται πως συναντήθηκαν με τον κ. Κασσελάκη διαμηνύοντάς του πως δε συμφωνούν με το δημοψήφισμα και ζήτησαν να αποσύρει την πρότασή του.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μεταξύ αυτών των προσώπων ήταν ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Νίκος Παππάς, η Όλγα Γεροβασίλη και ο Κώστας Ζαχαριάδης.

    Την ίδια ώρα, η εσωκομματική αντιπολίτευση φαίνεται να εξετάζει το ενδεχόμενο της κατάθεσης «πρότασης μομφής» κατά του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη.

    Επίσης, εκτός από την πρόταση μομφής εξετάζεται επίσης, πριν ξεκινήσει η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή που συνεδριάζει το Σάββατο, να τεθεί το ερώτημα αν μπορεί να υπάρξει διαγραφή μέσω δημοψηφισμάτων. Τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης θεωρούν πως σε αυτή την περίπτωση, η πλευρά των υποστηρικτών του προέδρου θα χάσει  την ψηφοφορία.

    Την ίδια ώρα, έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποιούν οι «6+6» που πρόσκεινται στην Έφη Αχτσιόγλου. Η συγκεκριμένη τάση φαίνεται πως είχε αποφασίσει την παραμονή της στον ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με την πρόθεση της «Ομπρέλας» να αποχωρήσει από το κόμμα.

    Διαβάστε επίσης

    Άρθρο παρέμβαση: Τα μπιλιοζίρια (ο κακός καιρός) του Κασσελάκη και ένα κόμμα σε διάλυση

    ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ο Κασσελάκης πυροδότησε τη «βόμβα» του δημοψηφίσματος

    Απολύθηκε ο Νίκος Σβέρκος και άλλοι τρεις δημοσιογράφοι από το ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο»



    ΣΧΟΛΙΑ